Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.07.2016.

12:53

Mario Gece se vratio u Dortmund!

Nemački reprezentatvac Mario Gece napustio je Bajern iz Minhena i vratio se u Borusiju, potvrdio je klub iz Dortmunda.

Izvor:

Autor:

Mario Gece se vratio u Dortmund!
Getty Images

Gece je sa Borusijom potpisao ugovor do 2020. godine, a u klub u kome je ponikao vraća se posle tri godine provedene u Bavarskoj.

Bajern ga je tada platio 37 miliona eura, dok je Borusija sada morala da isplati oko deset miliona manje.

"Kada sam otišao u Bajern 2013. godine, bio sam svestan odluke iza koje se neću kriti danas. Tri godine kasnije, gledam drugačije na tu odluku i dobro razumem navijače koji nisu mogli da je shvate. Moj cilj je da ponovo zaigram najbolji fudbal i usrećim navijače i klub", rekao je 24-godišnji ofanzivni vezista za klupski sajt.

Gece je prošao mladje kategorije Borusije, za koju je nastupao do 2013. godine, kada je prešao na Alijanc arenu i izazvao veliki gnev navijača tima sa Signal Iduna Parka.

Tokom tri sezone igranja za Bajern, upisao je 114 nastupa, uz 36 golova i osvojene tri titule u Bundesligi, dva Kupa, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

Za Borusiju je odigrao 116 mečeva, uz 31 gol i dve titule šampiona Nemačke i Kup, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen upravo od Bajerna (2:1).

Sa reprezentacijom Nemačke osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine, kada je 'Elf' upravo njegovim pogotkom u 113. minutu velikog finala protiv Argentine stigao do najvrednijeg trofeja u svetu fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve