Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.07.2016.

17:25

Ćavi: Niko nikada ni blizu Mesiju, čak ni Ronaldo

Ćavi Ernandes, legenda španskog fudbala i Barselone, kaže da niko ne može da se poredi sa Lionelom Mesijem, pa ni Kristijano Ronaldo

Izvor: B92

Autor:B92

Ćavi: Niko nikada ni blizu Mesiju, čak ni Ronaldo
Getty images

Mnogi vide fantastičnog Argentinca kao najboljeg fudbalera u istoriji, a neki mu zameraju što sa reprezentacijom nema osvojen veliki trofej.

„Što se mene tiče, ne postoji Mesijev naslednik. Nikada neće postojati. Biće dobrih igrača, ali niko na Mesijevom nivou. Nemoguće je prevazići ga, toliko dugo je na vrhu, osvojio je toliko timskih i individualnih nagrada. U budućnosti će vrhunski igrači biti izjednačeni. Sada pokušava da se provuče priča o bici između Mesija i Kristijana Ronalda, ali oni koji se razumeju u fudbal znaju da tu nema poređenja. Kada Mesi završi karijeru, ostaće Nejmar, Azar i još pet ili 10 igrača na sličnom nivou, ali ničija superiornost neće biti toliko neupitna kao Mesijeva“, kaže verovatno i tvorac moćne Barse kakvu gledamo danas.

Iako se spekuliše da bi Mesi posle presude španskih vlasti za utaju poreza mogao da napusti Primeru, Ćavi veruje da će on ostati u Barseloni do kraja karijere.

„On je još uvek najbolji na svetu, pravi razliku na terenu. Srećan je u Barseloni, ne kažem da ga ne pogađaju stvari van terena, ali je na terenu i dalje isti igrač. Sjajno je imati ga.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve