Nova vest
Fudbal

Subota, 09.07.2016.

16:38

Zvezda traži da EU igrači budu domaći

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je FSS, odnosno predsedniku Slaviši Kokezi zahtev da se igrači iz zemalja Evropske unije tretiraju kao domaći.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda traži da EU igrači budu domaći
Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda traži da FSS uskladi svoje propise sa Zakonom o zapošljavanju stranaca Republike Srbije.

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović uputio je dopis prvom čoveku FSS Kokezi u kojem navodi član 5 Zakona o zapošljavanju stranaca.

"Pravo na slobodan pristup tržištu rada u Republici, odnosno na zapošljavanje, samozapošljavanje i ostvarivanje prava za slučaj nezaposlenosti, osim ako medjunarodnim ugovorom koji obavezuje Republiku nije utvrđeno drugačije, imaju: 1) državljani EU; 2) članovi porodice državljana iz tačke 1 ovog stava, koji nisu državljani EU i imaju odobrenje za privremeni boravak za članove porodice ili stalno nastanjenje u tim državama kojim dokazuju svoje pravo na slobodan pristup tržištu rada", kaže se u saopštenju.

Crvena zvezda je pozvala FSS da prilagodi fudbalske propise zakonu.

"Molimo Vas da u hitnom postupku uzmete u razmatranje naš zahtev i omogućite stranim državljanima koji dolaze iz zemalja Evropske unije da ostvaruju pravo na rad odnosno da budu tretirani kao domaći fudbaleri u smislu prava na nastupanje u fudbalskim klubovima Super lige bez ograničenja", dodaje se u zahtevu Svetozara Mijailovića.
Zvezda je dovela devetoricu igrača ovog leta, od čega su petorica stranci – Pablo Mouče (Argentina), Gelor Kanga (Gabon), Tomas Fibel (Francuska), Adam Mičel (Australija), Džon Ruis (Kostarika).

U ekipi su već bili Demijan le Talek (Francuska), Ugo Vijeira (Portugal), Luis Ibanjes (Argentina), te četvorica igrača iz bivših jugoslovenskih republika Nemanja Supić (BIH), David Babunski (Makedonija), Danijel Avramovski (Makedonija) i Petar Orlandić (Crna Gora).

Ukoliko bi se EU igrači tretirali kao domaći, onda bi Zvezda oslobodila tri mesta za fudbalere van Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve