Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.07.2016.

11:09

LŠ: Skenderbeg izbačen, menja ga Partizani

Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je izbacivanje albanskog Skenderbega iz kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog nameštanja utakmica.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Getty Images

Umesto te ekipe u valifikacijama će igrati vicešampion Albanije - Partizani.

Ekipa iz Tirane već je odigrala prvi svoj meč kvalifikacija za Ligu Evrope sa Slovanom (0:0), pa će tako ekipa iz Bratislave direktno u narednu fazu kvalifikacija, a Partizani će se sastati sa Ferencvarošem 14. i 21. jula.

CAS je naveo da je u hitnoj presudi podržao odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) da uzbaci albanskog šampiona iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Skenderbeg je, u trajanju postupka, uvršten u drugo kolo kvalifikacija, u kome je 12. i 20. jula trebalo da igra protiv šampiona Madjarske Ferencvaroša. Uefa je suspendovala Skenderbeg iz medjunarodnih takmičenja za sezonu 2016-2017 zbog nameštanja utakmica u domaćim i evropskim takmičenjima.

Albanski klub ranije je saopštio da je istraga pokrenuta na osnovu informacija dobijenih od kladioničarskih kompanija, navijača i medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve