Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.07.2016.

09:52

KL: Eskobarov Atletiko korak od finala

Fudbaleri kolumbijskog Atletiko Nasionala na korak su od plasmana u finale Kopa Libertadores.

Izvor: B92

Autor:B92

KL: Eskobarov Atletiko korak od finala
Getty images

Klub iz Medeljina slavio je u prvoj utakmici polufinala na gostovanju brazilskom Sao Paulu, 2:0.

Iako je domaćin na Morumbiju bio favorit, stvarao prilike, do finiša nije bilo golova. Migel Anhel Borha, dvadesettrogodišnji napadač Atletika, pogodio je prvo u 81, pa u 87. minutu za šokantnih 2:0 za goste.

Sa tom prednošću će Kolumbijci krenuti u Medeljinu, u pokušaju da se domognu druge titule u najprestižnijem južnoameričkom klupskom takmičenju.

Ako stignu do finala, biće im treće, 1989. godine su bili pobednici, šest godina kasnije su izgubili u dvomeču sa brazilskim Gremijom.

Titula Atletika iz 1989. jedna je od velikih tema južnoameričkog fudbala, nikada nije dokazano da kolumbijski narko bos Pablo Eskobar, tada na vrhuncu moći, nije omogućio klubu za koji je navijao da osvoji trofej.

Eskobar je 80-ih godina prošlog veka ulagao mnogo novca u ovaj klub, a postoje izveštaji i da su neke sudije dobijale pretnje. Te 1989. godine lokalna liga je prekinuta zbog ubistva sudije Alvara Ortege.

Revanš se igra sledeće srede, a u drugom polufinalu sastaju se Independijente del Valje i Boka Juniors.

U četvrtak uveče igra se u Kitu, u Ekvadoru, revanš je 14. jula, na 'Bombonjeri'. Finala Kopa Libertadores na programu su 20. i 27. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve