Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.06.2016.

14:47

Junajted obara rekord zbog Mhitarjana

Mančester Junajted povećao je ponudu za transfer Henriha Mhitarjana na 42,5 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Junajted obara rekord zbog Mhitarjana

Borusija Dortmund je već odbila jednu ponudu "Crveni đavola", ali nova je skoro dvostruko veća (prethodna bila 24 miliona).

Nemački tim želi da zadrži Jermenina, ali njemu na kraju sezone ističe ugovor pa su u velikom iskušenju sa novom ponudom sa Old Traforda.

Ukoliko Borusija pristane na ponudu, biće to najveći transfer u istoriji igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora.

Mhitarjan ima 27 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u Borusiju je stigao 2013. iz Pahtjora za 27 miliona evra.

U međuvremenu je postigao 23 gola uz 32 asistencije za "milionere", a pre nekoliko nedelja njegov agent Mino Rajola je istakao da on želi u Junajted jer je to "tim iz snova".

Osim o Mhitarjanu, već nedeljama se spekuliše i o dolasku Zlatana Ibrahimovića u Junajted, a nemački mediji navode da će Žoze Murinjo kupiti i Julijana Drakslera za 30 miliona.

U međuvremenu, Borusija je već prodala Matsa Humelsa Bajernu i Ilkaja Gindoana Mančester Sitiju, pa bi u slučaju prodaje Mhitarjana probila granicu od 100 miliona zarađenih evra ovog leta.

Taj novac "milioneri" nisu počeli da sumanuto troše, već uglavnom dovode mlade i igrače čija je tržišna vrednost ispod 10 miliona evra.

Međutim, ukoliko žele da ostanu konkurentni u Bundesligi i Ligi šampiona, moraju dovesti konkretna pojačanja, a moguće zamene za Mhitarjana su Andre Širle, Karim Belarabi i Mario Gece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve