Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.05.2016.

12:14

Džajić: Došao bi Šuker, Zvezda bi vladala

Najbolji srpski fudbaler u 20. veku Dragan Džajić izjavio je da je rat u nekadašnjoj SFRJ sprečio Crvenu zvezdu da dugo vlada evropskim klupskim fudbalom.

Izvor: B92

Autor:B92

Džajić: Došao bi Šuker, Zvezda bi vladala
Foto: StarSport

Džajić je u razgovoru za AFP, povodom 25 godina od Zvezdine titule šampiona Evrope u Bariju i pobede protiv Olimpika iz Marselja istakao da je plan koji je napravljen podrazumevao dugu vladavinu.

"Titula iz Barija trebalo je da bude samo početak. Dugo smo stvarali šampionski tim, imali smo jasan plan, recimo već dogovoren transfer Davora Šukera. I onda se sve srušilo za jedan dan. NIjedna kompanija nije izgubila zbog rata koliko Zvezda", prisetio se Džajić, tadašnji sportski direktor crveno-belih.

Prema njegovim rečima, u Zvezdi se nikada nije gledala nacionalnost igraca, nego samo kvalitet, a AFP podseća da je šampionski trofej u Bariju doneo Makedonac Darko Pančev i da su igrali Hrvat Robert Prosinečki, Crnogorac Dejan Savićević, Refik Šabanadžović iz BiH, a Srbi kapiten Stevan Stojanović, Siniša MIhajlović, Vladimir Jugović, Dragiša Binić....

Novinar AFP-a nije propustio priliku da uporedi tu i sadašnju sliku Zvezde, te pomene grafit "Pravda za Uroša" i objasni da je u pitanju huligan koji je napao policajca, te da se pored "Marakane" s pogledom na stadion nalazi kuća Željka Ražnatovića "Arkana", koji je opisan ka vođa paravojne grupe "Tigrovi" tokom rata u bivšoj Jugoslaviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve