Nova vest
Fudbal

Petak, 13.05.2016.

23:05

Udovičić: Odluka FIFA je težak udarac za sport

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić ocenio je da je odluka Svetske fudbalske federacije (Fifa) da primi Kosovo "težak udarac" za sport.

Izvor: B92

Autor:B92

Udovičić: Odluka FIFA je težak udarac za sport
Tanjug

"Odluka Fife je težak udarac na sport...odraz nedoslednosti i potpunog gubljenja osnovnih vrednosti i načela sporta. Posledice ove odluke su nesagledive ne samo u odnosu na nas, već za fudbal uopšte", navodi se u saopštenju Udovičića.

Fifa je na kongresu u Meksiku primila Kosovo u punopravno članstvo. "Sve reprezentacije država koje ne priznaju jedostrano proglašenu nezavisnost Kosova će biti dovedene u situaciju da igraju protiv selekcije nepostojeće države što će otvoriti pitanje regularnosti svih takmičenja na evropskom i svetskom nivou", naveo je Udovičić.

Ministar je naveo da država Srbija neće odustati od borbe da ospori ovu odluku.

"Verujem da će sud (za sportsku arbitražu) u Lozani poništiti odluke i Uefe i Fife i jasno zauzeti stav da takvi presedani ne mogu da budu ni tema razmatranja, a kamoli da se ovakve odluke ubuduće mogu donositi u sportu na međunarodnom nivou", naveo je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve