Nova vest
Fudbal

Petak, 13.05.2016.

15:26

Meldonijum odgovoran za čudo iz Rostova?

Doping komisija FIFA nenajavljeno je prikupila uzorke fudbalera ruskog tima Rostov zbog sumnje da su koristili meldonijum,

Izvor: B92

Autor:B92

Meldonijum odgovoran za čudo iz Rostova?
Foto: Getty images

Ta supstanca, koja je popularna u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza je 1. januara stavljena na listu zabranjenih.

Rostov je jedno od najvećih iznenađenja u ruskom šampionatu, prošle sezone klub je jedva izborio opstanak u Premijer ligi i to kroz baraž, a ove se bori za titulu.

Rostov je dva kola pre kraja sezone drugi na tabeli sa 57 bodova, dva manje od prvoplasiranog CSKA iz Moskve, na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Bilo je nekih glasina u medijima o meldonijumu i o tome da je Rostov naručio meldonijum. Šta je istina u tome, sada stvarno ne mogu ništa da kažem. Mi ne istražujemo svaku glasinu, ali zbog trenutne situacije sa meldonijum mislili smo da je Rostov dobar primer", rekao je za agenciju AP predstavnik FIFA Jirži Dvoržak.

Igrači Rostova su testirani u četvrtak, nakon pobede nad Dinamom u Moskvi sa 3:1.

"Testirali smo ceo tim, svih 11 igrača iz startne postave. Cela procedura je trajala dva sata, a uzorci će biti testirani u jednoj od akreditovanih laboratorija u Evropi", rekao je Dvoržak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve