Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.05.2016.

23:12

Biti ili ne biti za kadete Srbije

Kadetska reprezentacija Srbije u četvrtak od 12 sati igra meč trećeg kola D grupe na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu protiv Holandije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Biti ili ne biti za kadete Srbije
Getty Images

Za našu selekciju do 17 godina ovo će biti odlučujuća utakmica za plasman u nokaut fazu šampionata.

Izabranicima selektora Ilije Stolice neophodna je pobeda nad Holanđanima, ali sam trijumf u ovom meču neće biti dovoljan, jer za prolaz među osam najboljih na Starom kontinentu neophodno je da u drugom meču u grupi Španija pobedi Italiju bilo kojim rezultatom.

Srbija bi do plasmana u četvrtfinale mogla i u slučaju trijumfa Italijana, ali bi u tom slučaju naš tim morao da ima bolju gol razliku od Španije. Jedino bi remi između “azura” i “crvene furije” eliminisao naš tim sa Prvenstva Evrope.

U taboru reprezentacije Srbije vlada optimizam, pre svega zbog činjenice da su naši fudbaleri u prethodna dve utakmice pružili veoma dobru igru:

„Očekuje nas još jedna utakmica sa veoma kvalitetnim protivnikom, Holandijom. To je jedna od najboljih svetskih selekcija kada su u pitanju mlađe kategorije“, ističe selektor Ilija Stolica i dodaje:

„U Bakuu smo pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim favoritima. Pred nama je šansa da pobedom ostvarimo veliki uspeh i da se posle dugog niza godina jedna naša kadetska selekcija plasira u završnicu. Nadam se da ćemo u tome uspeti. Pokazali smo da napredujemo iz utakmice u utakmicu i sada očekujem naše najbolje izdanje. Verujem da će Španija biti bolja od Italije koja će biti oslabljena neigranjem dvojice veoma bitnih igrača i da ćemo u direktnom duelu sa Holandijom odlučiti o drugom učesniku četvrtfinala. Ono što je za nas najvažnije je da su svi igrači spremni, da nemamo povreda niti problema sa kartonima“, konstatovao je Ilija Stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve