Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.05.2016.

19:36

Patrik Ekeng imao uvećano srce

Kamerunski fudbaler Patrik Ekeng, koji je preminuo na terenu, imao je uvećano srce, ali su potrebni dodatni testovi kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Izvor: B92

Autor:B92

Patrik Ekeng imao uvećano srce
Getty images

To su saopštili rumunski doktori nakon obdukcije.

Ekeng, koji je igrao za Dinamo iz Bukurešta, srušio se na teren tokom utakmice njegovog kluba i Vitorula u petak i kasnije je preminuo u bolnici.

"Primetio sam uvećano srce, a za sportiste ta hipertrofija znači predispoziciju za nepravilan ritam i srčani udar", rekao je doktor Abdo Salem.

Salem je dodao i da se još čekaju laboratorijski nalazi. Mediji su preneli i da je lekar iz Kameruna učestvovao u obdukciji za zahtev porodice.

Ekeng se srušio na teren samo sedam minuta nakon što je kao rezerva ušao sa klupe. Brzo je odvezen u bolnicu, gde su doktori više od sat vremena pokušavali da ga spasu.

Nedugo posle njegove smrti pojavile su se i kritike na rad hitne službe. Portparol bolnice je rekao da mu na stadionu mu nije ukazana valjana pomoć.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rumunije je na mesec dana suspendovalo dozvolu za rad privatnoj ambulanti Puls koja je prevezla Ekenga do bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve