Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.05.2016.

16:00

Zvezda slavila iz nehata, sačekala poraz Čuke

Fudbaleri Crvene zvezde došli su do titule u Superligi minimalnom pobedom nad Voždovcem na Vračaru.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Zvezda slavila iz nehata, sačekala poraz Čuke
Foto: StarSport

Zvezda nije odigrala sjajno na izuzetno lošem terenu stadiona Obilića, ali je uspela da postigne gol posle prekida i slavi rezultatom 1:0.

Doduše, on je došao posle očajne reakcije i početničkih grešaka igrača Voždovca, u uvodnoj fazi drugog poluvremena.

Posle prekida i centaršuta Luisa Ibanjeza sa leve strane, jedan od defanzivaca domaćih nije izbacio loptu, iako mu je padala na glavu, Sikimić je iz nehara zahvatio, ona je išla u golmana Miloševića koji je neshvatljivo dozvolio da završi u mreži.

Prethodno su ’crveno-beli’ bili bolji rival, ali osim nekoliko solidnih pokušaja Davida Babunskog i Predraga Sikimića, nisu stvorili neke velike prilike.

Od tog trenutka izabranici Miodraga Božovića imali su potpunu kontrolu utakmice i lagano stigli do nove titule, 27. u klupskoj istoriji. Zvezda je matematički obezbedila jer je Čukarički izgubio od Vojvodine na svom stadionu.

’Crveno-beli’ imaju 45 bodova, devet više od ’Brđana’, ali i meč manje jer prošle nedelje nisu igrali sa čačanskim Borcem zbog ubistva navijača. Voždovac je ostao poslednji tim na tabeli plej-ofa Superlige sa 21 bodom.

Tok meča:

Utakmica je počela u tužnoj atmosferu pošto su navijači Crvene zvezde skandirali ime nedavno preminulom navijaču Aleksandru Jaćimoviću koji je nedavno ubijen u Čačku.

Na teškom terenu u prvih desetak minuta nije bilo prilika. Zvezda je od starta napala, ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol ’domaćina’.

U 17. minutu Zvezda je prvi put zapretila. Pokušao je Babunski sa oko 16 metara, ali nije bio precizan. U 25. minutu Srnić nije uspeo najbolje da vrati loptu na peterac u dobroj situaciji, a u 28. minuta pokušao je i Donald iz slobodnog udarca.

Ni u nastavku prvog dela nije se ništa promenilo. Voždovac je retko prelazio an polovinu Zvezde, ali crveno-beli po teškom terenu nisu uspevali da stvore priliku.

Voždovac je u 33. minutu pokušao iz kontre, a Zvezda u preostalih 12 minuta nije uspela da ugrozi golmana Miloševića i ostalo je 0:0 posle 45 minuta.

Drugo poluvreme počelo je u istom ritmu kao i prvo – Zvezda je stezala obruč, ali su uslovi na Vračarau onemogućavali povezanu igru. U sedmom minutu nastavka Srnić je prošao po desnoj strani, vratio povratnu do Babunskog, ali je njegov udarac sa nekih 12 metara izblokiran.

Nekoliko minuta kasnije Ibanjez je solidno šutirao iz slobodnjaka, ali se inicijativa isplatila u sledećem napadu. Posle prekida i centaršuta levog beka ’crveno-belih’ sa leve strane, odbrana je očajno reagovala, Sikimić je iz nehara zahvatio loptu, ona je išla u golmana Miloševića koji je neshvatljivo dozvolio da završi u mreži – 0:1.

Nedugo posle primljenog gola sastav Bratislava Živkovića zapretio je po desnom boku, šutirao je Asani u suprotni ugao, ali je prebacio gol Kahrimana.

Usledile su izmene obojice trenere koje nisu donele mnogo toga drugačijeg na terenu – borba se vodila najviše na sredini terena, a u 84. minutu ’crveno-beli’ propustili su da reše pitanje pobednika. Nenad Gavrić, koji je nastupio u drugom poluvremenu, odlično je centrirao do Sikimića, čiji udarac glavom brani Milošević.

Poslednje uzbuđenje viđeno je u trećem minutu nadoknade – sa ivice kaznenog prostora dobro je šutirao Alen Mašović, ali je Kahriman paradom sprečio iznenađenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve