Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.05.2016.

17:48

Pelegrini: Real je politički klub

Treniranje Real Madrida jedan je od najtežih poslova u svetskom fudbalu zbog uključenostipolitike, rekao je menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini.

Izvor: MN

Autor: MN

Pelegrini: Real je politički klub
Getty Images

On je vodio Madriđane u sezoni 2009/2010, kada je ostao bet trofeja u domaćem prvenstvu koji je pripao Barseloni.

Pelegrini se sada vraća na Santijago Bernabeu, ali kao menadžer Sitija u revanšu polufinala Lige šampiona. Prvi susret na Etihadu završen je bez golova.

„To nije nemoguć posao, čast je biti trener u Madridu. Ali morate da znate da kada dolazite tamo, morate da prihvatite da politika igra veliku ulogu. Tamo ima dosta ljudi koji će vas ometati iako nemaju fudbalsko znanje za to. Ako to dozvolite, znači da niste spremni za taj posao. Imao sam sreće da sam prošao jedan od najtežih testova i da me to nije promenilo nimalo."

Bez obzira na sve, Čileanac kaže da ima samo lepe uspomene na vreme provedeno u "kraljevskom klubu".

"Imam samo lepe uspomene povodom boravka u tom klubu. Nažalost, nisam osvojio ligu, iako sam znao da bi to bila moja prva i posla titula. Znao sam da sam otpušten jer je predsednik Florentino Peres to rekao prvom čoveku Viljareala, a on je to meni preneo.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve