Asovi za decu – Milutinović i Antić na klupama

Pre dve godine, naizgled obični dvadesettrogodišnji student digao je Srbiju na noge i pomogao da se spase život jedne devojčice.

JTIzvor: B92
Podeli
Foto: EXIT fondacija
Foto: EXIT fondacija

Celu akciju je pokrenuo samostalno, da bi se potom u nju uključili brojni sportisti i zajedno su skupili novac za lečenje male Nađe, koja je u međuvremenu pobedila opaku bolest.

Da, u pitanju je Jovan Simić, koji će zajedno sa EXIT fondacijom i Nacionalnim udruženjem roditelja obolele od raka (NURDOR), uz podršku fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda organizovati utakmicu “Asovi za decu”. Humanitarna utakmica biće odigrana 24. maja na stadionu ‘crno-belih’, a na njoj će učestvovati najveće zvezde srpskof fudbala koje će sa klupe voditi Bora Milutinović i Radomir Antić.

Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Pozivam celu Srbiju, sve pojedince, klubove, ljude dobre volje, organizacije, institucije i medije da se uključe i podrže ovu inicijativu – ovo je veće od svih nas. Utakmica je prilika da se kao društvo ujedinimo i pošaljemo poruku svima, a pre svega bolesnoj deci da su čuda moguća”, rekao je Simić.

Na konferenciji za medije kojom je najavljen veliki humanitarni događaj, Simiću su se pridružili Perica Ognjenović, bivši fudbaler Crvene zvezde, Ivica Iliev, sportski direktor Partizana i nekadašnji fudbaler, direktor i osnivač EXIT Festivala, Dušan Kovačević, kao i predstavnici NURDOR.

„Mi smo se okupili da napravimo jednu veliku stvar za svu našu decu koja su ogromni borci. Ovo svakako ne bi trebalo da bude naša poslednja stanica, mi moramo da se borimo do kraja i da što više organizujemo ovakve akcije“, naglasio je Ognjenović.

Iliev je istakao da će njegov klub uvek podržavati slične akcije.

“Kada su ovakve stvari u pitanju, mora da se probudi dobrota i humanost. Partizan je podrška u organizaciji, uvek ćemo ovakve akcije podržati. Da svako od nas da deo sebe i energiju, da pokažemo kako se bori za decu, oni su naša budućnost. Jovan je veliki borac, ponosan sam na sve što radi. Svi igramo u istom timu, hajde da zajedno pobedimo”, izjavio je Iliev.

Bora Milutinović i Radomir Antić predvodiće timove sastavljene od legendi srpskog fudbala, a učešće su već potvrdili Predrag Mijatović, Mateja Kežman, Nikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Dragan Mladenović, Ivica Kralj, Saša Ilić, Radosav Petrović, Perica Ognjenović, Željko Brkić, Milan Smiljanić, Mladen Krstajić, Albert Nađ, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Milivoje Ćirković, Bojan Đorđić, Goran Plavi Stevanović, Darko Tešović, Nikola Lazetić, Milivoje Ćirković i Darko Ljubojević, Milan Biševac, Goran Drulić, Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Slavoljub Đorđević.

Glavni sudija na meču biće fudbalska legenda Miroslav Radoman, dok će pomoćne sudije biti Zoran Petrović iz Soko Banje, Dušan Đukelić iz Lazarevca i Radovan Stepanović iz Novog Sada.

strana 1 od 2 idi na stranu