Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.04.2016.

16:05

Da li Vardija čeka produžena suspenzija?

Napadač Lestera Džejmi Vardi suočava se sa dužom suspenzijom nego što je očekivano zbog reakcije posle isključenja na utakmici sa Vest Hemom.

Izvor: JT

Autor: JT

Da li Vardija čeka produžena suspenzija?
Getty Images

Duel dva tima završen je rezultatom 2:2, zahvaljujući golu Leonarda Uljoe iz penala u 95. minutu utakmice, a vodeći tim Premijer lige je bio bez Vardija od 65. minuta.

Vardi je zaradio dve javne opomene – prvu u prvom poluvremenu posle duela sa Šeikom Kujateom, da bi bio isključen posle simuliranja posle starta Anđela Ogbone nad njim u kaznenom prostoru.

Pošto mu je sudija Džon Mos pokazao put svlačionice, Vardi je počeo da upire prstom u njega i besno reaguje. U tom trenutku, Lester je vodio 1:0 golom upravo svog najboljeg igrača, da bi potom Vest Hem preokrenuo preko Endija Kerola i Arona Kresvela u poslednjih deset minuta.

Isključenje Vardija je izazvalo pomešane reakcije – mnogi kažu da je bilo kontakta, a drugi da je Vardi samo čekao trenutak kada će pasti.

Mislim da duel za koji je Vardi dobio prvi žuti karton nije bio toliko oštar, ali je definitivno simulirao. Iako možete da kritikujete sudiju za sve ono što se desilo posle, Vardi takođe treba da prihvati kritike jer je bio nesmotren. Nije bilo potrebe da tako padne jer je bio na pogrešnoj strani defanzivca u svakom slučaju. Očekivao je kontakt, on se nije desio i čak je napravio i malu piruetu dok je padao”, rekao je proslavljeni engleski fudbaler Alan Širer.

Sada je pitanje da li bi Vardi mogao da dobije dodatnu kaznu zbog svoje reakcije? Definitivno bi mogao da bude takav slučaj jer su takvi presedani već viđeni u Premijer ligi. Napadač Čelsija Djego Kosta je dobio dodatan meč suspenzije početkom ovog meseca zbog reakcije posle drugog žutog kartona koji mu je pokazan u porazu od Evertona u četvrtfinalu FA kupa. 27-godišnji španski fudbaler je morao da plati 20.000 funti, a takođe je i upozoren da pazi na svoje ponašanje u budućnosti.

Što se tiče Vardija, sve će zavisiti od toga da li je Mos u zapisniku dao komentar o ponašanju napadača Lestera pošto mu je pokazan drugi žuti karton. Lester će svakako biti bez svog najboljeg igrača u sledećem kolu, u kojem u nedelju dočekuje Svonsi.

Lester trenutno na čelu Premijer lige ima 73 bodova, osam više od Totenhema, koji ima utakmicu manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve