Nova vest
Fudbal

Subota, 16.04.2016.

19:14

Aston Vila prvi put ispala iz Premijer lige

Klub iz Birmingema Aston Vila zvanično je eliminisan iz Premijer lige, četiri kola pre kraja sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Aston Vila prvi put ispala iz Premijer lige
Foto: Getty images

Vila je ispala iz elitnog takmičenja prvi put posle 29 godina, prvi put od pokretanja takmičenja čiji je bila koosnivač.

Agonija kluba sa Vila Parka traje već godinama, ali je Vila uglavnom uspevala da "preživi" u eliti.

Međutim, odlaskom kapitena Fabijana Delfa i najboljeg strelca Kristijana Bentekea letos, tim iz Birmingema je ostao bez ijednog fudbalera dostojnog nivoa elitnog ranga engleskog fudbala.

Vila je u tekućoj sezoni imala četvoricu menadžera, Tima Šervuda, Kevina Mekdonalda (privremeni), Remija Gardea i trenutnog Erika Bleka, ali je uspela da osvoji svega 16 bodova u 34. kola.

Subotnji poraz od Mančester Junajteda, koji joj je presudio, bio je deveti uzastopni.

U Premijer ligi je ostalo još samo šest klubova koji nikad nisu ispadali iz takmičenja otkako je osnovano u februaru 1992. godine.

Razočarani navijači Vile, koji već mesecima protestuju protiv čelnika kluba (Amerikanac Rendi Lerner), imaće još samo dve prilike da gledaju premijerligaše na svom Parku, Sautempton 23. aprila, te Njukasl 7. maja.

Pored toga, Vila će gostovati Votfordu 30. aprila, a poslednji meč u eliti odigraće na Emiratima protiv Arsenala 15. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve