Nova vest
Fudbal

Subota, 16.04.2016.

17:30

"Ludnica" u finišu, Kahriman doneo bod Partizanu!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizan odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) u 151. večitom derbiju u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Starsport

Crveno-beli su poveli u 85. minutu izvanrednim udarcem Sikimića, a u 94. minutu Everton je doneo bod Partizanu posle velikog kiksa golmana Zvezde Damira Kahrimana.

Bio to je treći međusobni duel dva najveća srpska kluba ove sezone, a Zvezda je dobila oba prethodna – 3:1 i 2:1.

Tokom najvećeg dela meča gledali smo loš fudbal u sporom tempu. U prvih dvadesetak minuta Zvezda je visokim presingom uspela da uzme inicijativu, ali stvorila je samo nekoliko poluprilika.

Potom se Partizan oslobodio, ali do kraja poluvremena nismo videli pravu šansu ni na jednoj strani.

Zvezda je u prvih pet minuta nastavka pripretila, ali prvu veliku priliku stvorio je Partizan u 59. minutu – lukavo izveden prekid, ali je Ilić dva puta zaustavljen – prvo ga je izblokirao Le Talek, potom i golman Kahriman. Usledio je i udarac Brašanca, ali je Kahriman ponovo bio na pravom mestu.

Posle novog mirnijeg intervala, Zvezda je u poslednjih petnaest minuta delovala svežije, Katai je propustio stopostotnu šansu, ali u 85. minutu domaći su ipak poveli – Cvetkovićev centaršut je uz odbitak završio u kaznenom prostoru, Le Talek je dobio duel sa Goguom, a sa desetak metara Sikimić je poslao bombu u gornji desni ugao gola Šaranova.

Činilo se da će Zvezda ponovo pobediti, ali u 94. minutu Partizan ipak stiže do prednosti. Posle izbijene lopte Everton je šutirao sa oko 35 metara, lopta je išla pravo u Kahrimana, ali mu je prošla ’kroz ruke’ i završila u mreži. Zbog nekorektnog radovanja Everton je dobio drugi žuti karton, pa je i Partizan završio meč sa desetoricom.

Pre tog gola Rendulić je isključen zbog prekršaja (drugi žuti karton), a i Everton je posle slavlja zbog gola dobio drugi žuti karton.

Nažalost, ponovo nije moglo da prođe bez incidenata i tuče na tribinama.

U prvim mečevima uvodnog kola plej-ofa ubedljive pobede ostvarili su Čukarički i Vojvodina.

Plej-of Superliga, prvo kolo:
Vojvodina – Radnički Niš 4:0
Voždovac – Radnik Surdulica 1:2
Crvena zvezda – Partizan 1:1
Čukarički – Borac 3:1

Tabela:
1. Zvezda 31 26 5 0 83:20 42
2. Čukarički 31 16 8 7 40:23 30
3. Partizan 31 16 7 8 60:38 28
4. Vojvodina 31 13 10 8 48:38 26
5. Borac 31 12 10 9 38:32 23
6. Radnički 31 12 9 10 26:27 23
7. Radnik 31 10 11 10 36:47 22
8
. Voždovac 31 10 10 11 31:31 20

Tok meča:

KRAJ MEČA - 1:1. Uglavnom slab fudbal i uzbudljiva završnica za konačnu podelu bodova.

94. min. GOL! Partizan je izjednačio. Posle izbijene lopte Everton je šutirao sa oko 35 metara, lopta je išla pravo u Kahrimana, ali mu je prošla ’kroz ruke’ i završila u mreži. Zbog nekorektnog radovanja Everton je dobio drugi žuti karton, pa je i Partizan završio meč sa desetoricom.

93. min. Crveni karton za Zvezdu. Prvo je ispao Cvetković, da bi zatim Rendulić oborio Kosovića i bio je to njegov drugi žuti karton, pa je štoper crveno-belih morao da napusti igru.

85. min. GOL! Zvezda vodi, strelac izvanrednog gola je Predrag Sikimić. Ristićev centaršut je uz odbitak završio u kaznenom prostoru, Le Talek je dobio duel sa Goguom, a sa desetak metara Sikimić je poslao bombu u gornji desni ugao gola Šaranova.

84. min. Nova prilika za Zvezdu. Sikimić je odložio za Plavšića, koji prosleđuje do Ristića, čiji udarac bez većih problema hvata Šaranov.

81. min. Velika šansa za Zvezdu! Le Talek je dodao loptu u prostor, Katai je šutirao, ali je Šaranov na vreme istrčao, skratio ugao i uspeo da odbrani.

73. min. Tempo utakmice je prilično spor. Jedna od retkih situacija vrednih spomena dogodila se kada je Bandalovski prevario Ibanjesa i centrirao, ali je Mihajlović glavom poslao loptu pored gola.

59. min. Najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice. Lukavo izveden prekid, ali je Ilić dva puta zaustavljen – prvo ga je izblokirao Le Talek, potom i golman Kahriman. Usledio je i udarac Brašanca, ali je Kahriman ponovo bio na pravom mestu.

56. min. Grujić nije još potpuno spreman i zamenio ga je Plavšić. U međuvremenu solidan pokušaj Mihajlovića s boka, ali je Kahriman bio siguran.

53. min. Još u prvom poluvremenu Vijeira se povredio, pokušao je, ali nije izdržao, pa je u igru ušao Sikimić.

49. min. Izuzetno dodavanje Grujića petom, Ibanjes šutira iz prve, ali Šaranov brani.

46. min. Korner Ibanjesa, Rendulić je spustio loptu, a Luković je bio vrlo blizu golu, ali leđima okrenut, nekako je pokušao da šutira, ali je pogodio stativu.

Kraj poluvremena Zvezda je bila bolja u prvih dvadesetak minuta, posle se Partizan oslobodio. Bilo je nekoliko poluprilika, ali ništa više od toga.

45+2 Faul Ilića na Le Taleku. Kapiten Partizana već je imao žuti karton i dobro je prošao što nije dobio i drugi.

41. min. U periodu bolje igre Partizana priliku je stvorila Zvezda, tačnije Katai. On je od centra povukao loptu, posle finte je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Šaranov je odbranio.

32. min. Probio je Mihajlović po levoj strani i centrirao je, ali Stevanović nije uspeo da zahvati loptu.

23. min. Prvi ozbiljniji napad Partizana – brza akcija, Stevanović je išao po desnoj strani, ali rezultat je bio samo korner. Iz tog kornera crno-beli su imali vrlo dobru priliku, ali je odbrana Zvezde bila na nivou. Usledila je kontra "četiri na tri", ali je Vijeira predugo razmišljao i šansa je propala.

Uglavnom se igra na polovini Partizana, crveno-beli su visokim presingom preuzeli inicijativu, bilo je nekoliko prekida, ali bez idealne šanse.

11. min. Katai je lepo primio loptu na levoj strani i šutirao iskosa posle duela sa Bandalovskim, ali je Šaranov izbio loptu u korner. Ibanjes je posle prekida lepo centrirao, ali je lopta prozujala kroz peterac. Le Talek se žalio da je povučen.

5. min. Ubacivanje Ibanjesa iz prekida sa leve strane, Le Talek je glavom prebacio gol.

2. min. Sudija Vasić je već posle 90 sekundi morao nakratko da prekine meč zbog bakljade.

1 min. Vijeira se nije snašao već na startu meča i Šaranov je došao do lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

485 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve