Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.04.2016.

00:13

Nikolić nazvao igrača "crnim idiotom", pomilovan

Srpski trener Marko Nikolić uvredio je svog fudbalera u Olimpiji na rasnoj osnovi, ali ga je vlasnik kluba Milan Mandarić pomilovao.

Izvor: AK

Autor: AK

Nikolić nazvao igrača
Foto: StarSport

Bivši trener Rada, Vojvodine i Partizana je nazvao Blesinga Elekea "crnim idiotom", pa mu se izvinio rekavši da nije želeo da ga uvredi na rasnoj osnovi.

Sve se dogodilo u nadoknadi vremena meča sa Zavrčom u nedelju, Nigerijac je proslavljao izjednačujući gol u 90. minutu što je iznerviralo Nikolića, koji je tražio da igra što pre krene kako bi pokušali da pobede.

"Pre svega bih želeo da se izvinim svima - predsedniku (Milan Mandarić, prim. aut), sportskom direktoru (Ranko Ostojić), Blesingu Elekeu i konačno svim navijačima Olimpije za nenamernu grešku. To je kad sam kasnije video na TV snimku zvučalo veoma neukusno i vredljivo. U trenerskoj karijeri mi se to nikad nije desilo, i siguran sam da se u budućnosti neće ponoviti", rekao je Nikolić.

"Nisam imao nameru da uvredim igrača na rasnoj osnovi niti na bilo koji drugi način. Štaviše, ja sam tokom zimskog prelaznog roka dao sve od sebe da dovedem njega i Džulijusa Vobaja, a u prošlosti sam radio sa velikim brojem fudbalera sa drugih kontinenata. Uvek se zalažem za maksimalno poštovanje različitosti. To je važnije od sporta. Ne želim da budem neko povezan sa pojmovima kao što su netolerancija, rasizam, diskriminacije i slično", dodao je Nikolić.

"Imao sam dug razgovor sa Elekeom, a onda smo trenirali kao i svakog dana, jer želim da mu pomognem u razvoju. Rekao mi je da je razume moju reakciju jer se to desi u afektu. Nije tajna da je smatram Elekea izuzetno talentovanim fudbalerom. Zaista je poseban momak koji poštuje skromnost i iskrenost. Takođe, u ovom slučaju se pokazao kao veliki čovek", istakao je trener Olimpije.

"Opet, izvinjavam se svima zbog nespretne akcije kojom sam izazvao bol. Moja jedina želja je bila da nakon izjednačenja u 92. minutu da pokušamo da postignemo i pobednički gol. Moje misli su potpuno orijentisane na prvenstvo i konačni cilj - osvajanje titule prvaka. Želeo bih da se zahvalim svima u mom timu za razumevanju zbog moje izjave, koju ne vide kao akt netrpeljivosti", zaključio je Nikolić.

Olimpija je lider slovenačke Prve lige, sedam kola pre kraja ima dva boda više od aktuelnog šampiona i najvećeg rivala Maribora.

Eleke ima 20 godina, u Olimpiju je stigao upravo po dolasku Nikolića iz Gorice, a drugi je strelac tima sa 12 golova u prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve