Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.04.2016.

21:28

Sirija želi Murinja, rat prepreka

Fudbalski savez Sirije saopštio je da za selektora nacionalnog tima želi bivšeg menadžera Čelsija Žozea Murinja.

Izvor: B92

Autor:B92

Sirija želi Murinja, rat prepreka

Međutim, teški uslovi u toj zemlji koja je razorena građanskim ratom ne dozvoljavaju angažovanje "velikih imena".

Murinjo je napustio Čelsi u decembru i još traju nagađanja gde će nastaviti karijeru.

Prema navodima medija, najbliži je Mančester junajtedu, ali se u poslednje vreme spekuliše i da je uprava tog kluba ipak odlučila da zadrži trenera Luja van Gala.

"Okolnosti ne dozvoljavaju da Murinjo dođe ovde, nema dovoljno resursa za njega. Želim reprezentaciji sreću, ali moramo da se prilagodimo uslovima kroz koje prolazimo", rekao je sportski zvaničnik Sirije Muafak Džuma.

Fudbalska reprezentacija Sirije, koja se do sada nikada nije plasirala na Svetsko prvenstvo, igraće u trećoj rundi kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Rat u Siriji je do sada odneo 250.000 života, a milioni ljudi je raseljeno. Kao i cela zemlja, i sport je pogođen sukobima.

Stadioni su uništeni, mnogi od njih služe kao izbeglički centri, neki od najboljih igrača iz te zemlje su tražili ugovore u inostranstvu, ali im lokalni zvaničnici često nisu dozvoljavali da napuste Siriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve