Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.04.2016.

21:10

Ranijeri najbolji italijanski trener

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri proglašen je za najboljeg italijanskog trenera u ovoj sezoni i njemu je pripala nagrada "Enco Bearcot" (Enzo Bearzot).

Izvor: B92

Autor:B92

Ranijeri najbolji italijanski trener
Foto: Getty images

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio saopštio je tu informaciju nazvavši Ranijerija "simbolom italijanske izvrsnosti u inostranstvu".

Nakon što je prošle sezone izbegao ispadanje iz Premijer lige, Lester se sada, godinu dana kasnije, nalazi na prvom mestu na tabeli.

Ranijerijeva ekipa ima sedam bodova više od drugoplasiranog Totenhema i potrebno mu je još 12 iz preostalih šest utakmica kako bi osigurao titlulu.

Italija je Lester preuzeo pre početka ove sezone, a u karijeri je, između ostalog, trenirao i Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Juventus, Romu, Inter, Monako i reprezentaciju Grčke.

Prethodni dobitnici nagrade su Čezare Prandeli (2011), Valter Macari (2012), Vinčenco Montela (2013), Karlo Ančeloti (2014) i Masimilijano Alegri (2015.)

Nagrada "Enco Bearcot" osnovana je 2011. godine u čast italijanskom strategu koji je "Azure" vodio do titule šampiona sveta 1982. godine.

Bearcot je preminuo 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve