Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.04.2016.

15:58

Partizan pet u nizu, Javor bez plej-ofa

Fudbaleri Partizana savladali su Javor 2:1 (2:0) u Ivanjic, u derbiju 29. kola Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan pet u nizu, Javor bez plej-ofa
Foto: StarSport

Crno-beli su ostvarili petu uzastopnu pobedu i zadržali drugu poziciju na tabeli, kolo pre kraja regularnog dela sezone.

Partizan je oba gola postigao u prvih pola sata, poveo je u petom minutu preko Mihajlovića, da bi do 2:0 stigao autogolom Crnomarkovića.

Javor je nadigrao šampiona u drugom delu, uspeo da smanji rezultat preko Dražića posle greške Šaranova, ali nije uspeo da inicijativu pretvori u remi.

Partizan zaostaje 30 bodova za liderom SL Zvezdom, koja je slavila minimalnu pobedu protiv Rada, a u poslednjem kolu ovog dela šampionta dočekuje Mladost u nedelju.

S druge strane, Javor je poražen treći put u poslednjih pet kola, čime je izgubio šansu da se plasira u plej-of, jer zaostaje tri boda za osmoplasiranim Radnikom, koji ima bolji međusobni skor.

Javor će u poslednjem kolu igrati sa poslednjeplasiranom Jagodinom, a svaki bod je važan jer će bodovi da se prepolove u plej-aut fazi.

Tok meča:

Partizan je od početka utakmice krenuo ofanzivno i to je uridilo plodom, odnosno ranim vođstvom zahvaljujući Mihajloviću u četvrtom minutu. Božinov je asistirao napadaču 'crno-belih', koji je dobio loptu na levoj strani, krenuo napred i sa 15 metara sigurnim šutem po zemlji zatresao mrežu domaćeg tima (0:1).

Samo tri minuta kasnije, Javor je imao sjajnu šansu da uzvrati istom merom, pokušao je Silva, ali je Šaranov bio na pravom mestu. Od tada se uglavnom igralo na sredini terena i pravih prilika za gol nije bilo ni na jednoj strani. Sve se promenilo u 18. golu, kada je Lukić imao dobru priliku, ali je poslao loptu preko gola.

Domaći igrači su za to vreme tražili svoju šansu, Miletić je imao najbolju priliku u 21. minutu, pošto je sjajno prošao po levoj strani, ali niko od njegovih saigrača nije mogao da reaguje adekvatno. U 24. minutu viđena je prva izmena, pošto u redovima Javora Silva nije mogao da nastavi zbog povrede, a umesto njega je ušao Josović.

Crno-beli su imali odličnu šansu u 27. minutu, kada je Božinov sa peterca pokušao da savlada Đogatovića, ali je lopta otišla u aut. Partizan je, ipak, sve nadoknadio već u narednom napadu, autogolom Crnomarkovića.

Bogosavac je odlično uposlio Lukića u kaznenom prostoru, koji je poslao loptu Božinovu, ali se isprečio Crnomarković, koji je poslao loptu pravo u svoju mrežu u 29. minutu (0:2).

Samo tri minuta kasnije, Đokić je šutirao u okvir gola, ali bez uspeha. Domaći fudbaleri su posle drugog gola zaigrali nešto oštrije, pa se Bandalovski dva puta našao na zemlji u roku od minuta. Činilo se u 37. minutu da Javor ima odličnu priliku da ublaži vođstvo gostiju, ali je Docić odličnu akciju završio šutirajući iznad gola.

Domaći tim je nastavio sa napadima, odličnu šansu su u 40. minutu je imao kad aje Gafurov odlično centrirao, a Đokić nije dobro zahvatio loptu. Ivanjčani su imali inicijativu, Dražić je loše reagovao na pas Docića i propustio još jednu odličnu priliku, a igra je potom prekinuta pošto se Gafurov posle udarca Ilića po licu našao na zemlji.

U samom finišu prvog poluvremena, Gogua i Josović su imali duel u vazduhu, da bi fudbaler Partizana potom sapleo rivala, a slobodan udarac koji je sudija dosudio Javor nije iskoristio na najbolji način. To je ujedno bila poslednja zanimljiva situacija u prvih 45 minuta, pa su 'crno-beli' zadržali vođstvo od 2:0 pred odmor.

Nije bilo uzbuđenja u prvih desetak minuta drugog poluvremena, igralo se uglavnom na sredini terena, a samo je jednom zapretio Partizan, ali je odbrana Javora uspela da preseče akciju Jovanovića, Mihajlovića i Božinova.

U 56. minutu domaćin je imao odličnu priliku da se vrati u igru. Dražić je ukrao loptu neopreznom Bogosavcu desno od kaznenog prostora, ušao je u šesnaesterac, a onda pogrešio odigravši povratnu loptu na ivicu, jer ju je uklizavanjem pokupio Bandalovski.

Odmah je reagovao Tomić i napravio dvostruku izmenu u timu Partizana. Izveo je Ilića i Božinova, a uveo Jevtovića i Vlahovića. Partizan je imao priliku da poveća prednost u 63. minutu, grešku je napravila odbrana Javora, Mihajlović je krenuo sam ka golu Đogatovića, ali je dao prejak for pa mu je lopte pobegla.

Partizan je delovao rezervisano i u nastavku poluvremena, domaćin je kontrolisao igru, ali je delovao nemoćno ispred kaznenog prostora gostiju. Ipak, u 73. minutu Javor stiže do gola.

Miletić je očajnički šutirao sa 30-ak metara, lopta je išla po sredini gola, izgledalo je kao da će je Šaranov lako uhvatiti, ali ju je ispustio, natrčao je Dražić i vratio domaćina u igru (1:2).

Nastavio je domaćin da diktira tempo, osvežen je i napad ulaskom Zečevića umesto Gafurova, domaćin je vršio veliki pritisak na odbranu Partizana, koji je skoro pa igrao "bunker" u Ivanjici.

Pritisak Javora crno-beli koriste za kontranapade, a tri minuta pre kraja to im je donelo priliku kojom su mogli da reše meč. Bogosavac je ukrao loptu i s njom prešao oko 60 metara, do kaznenog prostora domaćina, proigrao je usamljenog Kosovića koji sjajno šutira, ali pogađa prečku.

U nadoknadi vremena Javor je imao poslednju šansu da izbegne poraz, Stojaković je šutirao posle gužve u kaznenom prostoru, ali je Šaranov uspeo da sačuva svoj gol ovog puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve