Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.04.2016.

14:00

LŠ: Milioni na "Parku prinčeva", Real u Volfsburgu

Fudbaleri Barselone i Bajern imaju prednost posle prvih mečeva četvrtfinala Lige šampiona, a u sredu uveče igraju se preostala dva duela.

Izvor: JT

Autor: JT

LŠ: Milioni na
Getty Images

U Parizu Pari Sen Žermen u jednom od dva derbija četvrtfinala dočekuje Mančester Siti od 20.45, a u isto vreme u gradu Folksvagena Real gostuje Volfsburgu.

U centru pažnje ove večeri definitivno će biti "grad svetlosti" – Pari Sen Žermen je četvrtu godinu uzastopno među osam najboljih, a Siti je prvi put u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Utakmicu će suditi srpski sudija Milorad Mažić.

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini pozvao je svoje igrače, pre svih defanzivce, da prikažu dobru igru i sačuvaju napadača Zlatana Ibrahimovića na gostovanju ‘Svecima’.

Veliku odgovornost u odbrani u timu Sitija moraće da preuzme Elijakim Mangala, pošto je povređen kapiten Vensan Kompani, a neizvestan je i nastup Jaje Turea zbog povrede kolena. Mangalu povremeno kritikuju navijači Sitija zbog slabijeg kretanja, ali je Pelegrini podržao 25-godišnjeg francuskog igrača.

Ako gledate statistiku onda ćete videti da mi pobeđujemo svaki put kad Mangala igra. U pojedinim utakmicama je napravio nekoliko grešaka, ali ako pogledate njegov ukupni učinak, on je veoma dobar igrač. Mislim da na njega nije uticala visina transfera, on je veoma mlad i navikava se na tešku ligu. Mangala ima sve uslove da bude važan igrač Sitija i siguran sam da će napredovati u svakoj sezoni koju bude igrao u Premijer ligi”, rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji.

U engleskom timu zbog povrede neće biti Rahima Sterlinga, a neizvestan je nastup golmana Džoa Harta.

Siti je u poslednje dve sezone oba puta Barselona eliminisala u osmini finala Lige šampiona, a Pari Sen Žeremen će pokušati da se plasira u prvo četvrtfinale otkako ga je kupio katarski investicioni fond 2011. godine.

Pari Sen Žermen dominira u francuskom fudbalu, prošlog meseca je obezbedio šampionsku titulu pobedom od 9:0 protiv Troaa. Pariski tim u meč ulazi pobedom od 4:1 protiv Nice, a Siti je sa 4:0 pobedio Bornmut.

Napadač pariskog tima Zlatan Ibrahimović je u dobroj formi, a nedostaje mu jedan gol da obori Pauletin klupski rekord od 78 golova u svim takmičenjima. Šveđanin je bio strelac u poslednje četiri utakmice u Ligi šampiona.

Mančester Siti ima sjajne igrače. Imaju (Davida) Silvu, (Serhija) Aguera i ako im budemo dali loptu imaćemo mnogo problema. Odbrana će biti presudna. Moramo da kontrolišemo utakmicu kao što smo to uradili u duelima protiv Čelsija u osmini finala”, rekao je fudbaler Pari Sen Žermena Tijago Mota.

Pari Sen Žermen je u poslednja tri učešća u Ligi šampiona takmičenje završavao u četvrtfinalu. Jedino polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja igrao je u sezoni 1994-1995.

S druge strane, "kraljevski klub" je šesti put uzastopno u četvrtfinalu Lige šampiona, a Volfsburg je prvi put među osam najboljih.
Fudbaler Real Madrida Kazemiro rekao je da njegova ekipa ne sme da potceni Volfsburg u predstojećoj utakmici.

Sve ekipe u četvrtfinalu su kvalitetne, u ovoj fazi nema lakih protivnika. Ne smemo da potcenimo Volfsburg pošto oni imaju nekoliko sjajnih igrača. Moramo da poštujemo protivnika ali dok igramo svoju igru, naš srećni fudbal”, rekao je Kazemiro.

Kasemiro je dodao da je napustio Brazil jer je sanjao o nastupima u utakmicama u Ligi šampiona.

Otišao sam iz Brazila sa pobedničkim mentalitetom, uvek uspravno držim glavu. Sanjao sam o Ligi šampiona i svaki put kad igram za Real pokušavam da uživam jer su mi se snovi ostvarili”, rekao je Kazemiro.

U ekipi Reala neće biti Rafaela Varana zbog povrede lista.

Real u utakmicu ulazi sa mnogo samopouzdanja, posle pobede nad velikim rivalom Barselonom u ‘El klasiku’ od 2:1, golom Kristijana Ronalda. Ronaldo je do sada protiv nemačkih ekipa postigao 14 golova u Ligi šampiona.

Volfsburg čeka utakmicu posle poraza od Bajera iz Leverkuzena od 3:0 i u poslednje tri utakmice nema pobedu u prvenstvu, pa je pao na osmo mesto na tabeli.

Fudbaler Volfsburga Marsel Šefer ocenio je da njegova ekipa ima male šanse za iznenađenje.

Prošle sezone smo se 'ubili' od posla da se plasiramo u Ligu šampiona. Ispisali smo klupsku istoriju plasmanom u četvrtfinale i sada ćemo igrati protiv jednog od najboljih svetskih timova. Kada samo pomislite, pre 20 ili 25 godina smo gledali Real na televiziji, a sada imamo priliku da igramo protiv njih, to je fantastičan izazov. Znamo da imao male šanse, ali na teren izlazimo da ostvarimo uspeh i to želimo i protiv Reala. Nemamo šta da izgubimo”, rekao je Šefer.

U ekipi Volfsburga neće biti Sebastijana Junga zbog povrede kolena, a neizvestan je nastup Danijela Kaligurija i Basa Dosta.

Nemačku ekipu može da hrabri i podatak da je izgubila samo jednom u poslednjih sedam utakmica na domaćem terenu u Ligi šampiona i to 2009. godine protiv Mančester Junajteda (3:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve