Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.04.2016.

14:04

Konte novi menadžer Čelsija!

Italijanski trener Antonio Konte novi je menadžer Čelsija, objavio je klub sa Stamford Bridža.

Izvor: SO

Autor: SO

Konte novi menadžer Čelsija!
Getty Images

Sadašnji selektor Azura napustiće to mesto posle Evropskog prvenstva, a sa Čelsijem je potpisao trogodišnji ugovor za, kako navodi više izvora, 16 miliona funti i sopstveni stručni štab.

On je peti Italijan na klupi Čelsija, posle Đanluke Vijalija, Klaudija Ranijerija, Karla Ančelotija i Roberta di Matea, koji je sa klubom osvojio Ligu šampiona 2012. godine.

“Uzbuđen sam što ću raditi u Čelsiju, mislim da je to dobar nastavak i atraktivna uloga posle mesta selektora. Jedva čekam da upoznam sve u klubu i radujem se izazovu rada u Premijer ligi“, rekao je 46-godišnji Konte i dodao:

“Čelsi i engleski fudbal gledaju se svuda, navijači su strastveni i moja ambicija jeste da nastavim sa uspesima. Drago mi je da smo sada sve zvanično objavili kako bi spekulacije prestale. Sada ću ponovo da se fokusiram na obaveze sa reprezentacijom i uzdržaću se od pričanja o Čelsiju do završetka EP“.

Konte je prethodno bio na klupi Juventusa od 2011. do 2014. godine, a na klupi ’Plavaca’ zameniće Gusa Hidinka, koji je došao kao privremeno rešenje posle otkaza Žozeu Murinju.

Trenersku karijeru Konte je počeo na nižem nivou u Italiji vodeći Areco i Bari, potom je radio u Atlanti, a reputaciju je izgradio u Sijeni.

“Konte ima istoriju konstantnih uspeha i kao menadžer i kao igrač. Uvereni smo da on ima sve što je potrebno za naše visoke standarde“, kaže direktor Čelsija Brus Bak.

Čelsi je trenutno deseti na tabeli Premijer lige sa 44 boda, ispao je u osmini finala Lige šampiona i četvrtfinalu FA kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve