Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.04.2016.

08:15

Spartak: Pad kvota bitan u martu, ali u aprilu...

Fudbalski klub Spartak iz Subotice izdao je saopštenje posle meča sa niškim Radničkim povodom optužbi oko nameštanja utakmica.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Spartak: Pad kvota bitan u martu, ali u aprilu...

Posle tog duela, pojavili su se navodi da se dva kluba već nekoliko sezona dogovaraju oko rezultata u međusobnim mečevima.

Subotičani su istakli da je takva situacija nemoguća jer se uprava Radničkog menja gotovo svake godine, ali i da očekuju krivične prijave Fudbalskog saveza Srbije.

Kompletno saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena:

"OČEKUJEMO KRIVIČNE PRIJAVE!

Naš klub i inaši igrači, su tokom cele nedelje izloženi pritisku o nekakvoj igri ‘tri za tri’ koju Spartak navodno ima dogovoreno sa ekipom Radničkog iz Niša. Iako su činjenice dijametralno suprotne i nemaju veze sa stvarnošću.

Opšte je poznato da se Spartakova Uprava nije menjala zadnjih 6-7 godina, a za to vreme u Radničkom iz Niša su se menjale gotovo u svakoj sezoni. Kako to neko zamišljaja da se iz godine u godinu sa različitim ljudima u Upravi kluba može dogovoriti rezultat..?

Mi kao klub imamo sreću, da se naši Marinci i Meraklije, blizu 30godina posećuju, navijaju sa iste tribine i gaje bratske odnose . Što je jedinstven i pozitivan primer u srpskom fudbalu.

Pošto je FSS-u merilo za krivične prijave kretanje kvota po kladionicama, mi i sada, i pored toga što smo izgubili važne bodove možemo da očekujemo novu krivičnu prijavu.

Isto tako, očekujemo, da se FSS i general Milivoj Mirkov hitno oglase i da po hitnom postupku podnesu krivičnu prijavu. Jer imamo identičnu situaciju kao i u slučaju 26.kola kada smo igrali protiv OFK Beograda. Ako to ne urade, ljudski bi bilo da nam se obrate izvinjenjem, a profesionalno, da se oglase i povuku sve dosadašnje prijave vezane za naš klub. Koje su donošene bez osnova, a posebno ona o oduzimanju 2 boda. Ili je možda pravilo, ‘’da je pad kvota bitan u martu ali to za april ne važi’’

Za kraj pitanje…Šta bi se desilo da je Spartak danas pobedio..? Da li bismo opet završili na svim naslovnim stranama novina i u svim tv dnevnicima… Svako ko je gledao utakmicu, ovu i sve prethodne, video je sportsku igru i borbu na terenu. To niko i nikad ne može osporiti! Posle svega ne znamo da li da tugujemo zbog poraza ili da budemo srećni jer smo izbegli novu torturu…!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve