Nova vest
Fudbal

Petak, 01.04.2016.

15:45

Poslednji ples magičnog Ćina Rekobe

Alvaro Rekoba, jedan od najboljih urugvajskih fudbalera svih vremena, zvanično se oprostio od aktivnog igranja fudbala.

Izvor:

Autor:

Poslednji ples magičnog Ćina Rekobe
Getty Images

Ćino se od svoje prve ljubavi oprostio uz vatromet i krcate tribine stadiona 'Gran Park Central', doma njegovog Nasionala, a na terenu su se našli Karlos Valderama, Ivan Zamorano, Farnčeso Toldo, Huan Roman Rikelme, Havijer Zaneti...

Jednu ekipu činili su 40-godišnji 'Čarobnjak' i njegovi prijatelji, a drugu momci iz redova Nasionala, a svi su u čast 'Kineza' nosili dresove sa brojem 20.

Jedan od najboljih i najdarovitijih ofanzivnih vezista u poslednje dve fudbalske decenije, posle Danubija i Nasionala, svetsku slavu stekao je u milanskom Interu – igrajući uz Ronalda da Limu, Havijera Zanetija, Adrijana, našeg Dejana Stankovića...

Sa 'nerazurima' je osvojio dva Skudeta, dva Superkupa Italije, dva Kupa Italije i Kup UEFA, dok je sa Nasionalom osvojio dve nacionalne titule, po povratku iz Evrope. Crno-plavi dres nosio je skoro 250 puta, upisavši 72 pogotka, dok je dres sa nacionalnim obeležijima oblačio 68 puta, uz 14 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve