Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.03.2016.

19:00

LE: Sparta izbacila Lacio, Bilbao izvukao prolaz

Fudbaleri Sparte iz Praga, Atletik Bilbaa i Viljareala prvi su učesnici četvrtfinala Lige Evrope.

Izvor: MN

Autor: MN

LE: Sparta izbacila Lacio, Bilbao izvukao prolaz
Getty Images

Sparta je priredila iznenađenje pobedivši Lacio u Rimu sa 3:0, posle 1:1 u Pragu. Zbog gola u gostima Atletik Bilbao izbacio je Valensiju i pored poraza od 2:1.

Na meču između Bajera i Viljareala u Leverkuzenu nije bilo golova, ali je španski tim prošao dalje zbog pobede u prvom meču 2:0.

Valensija je imala povoljan rezultat sve do 76. minuta, ali ekipu Garija Nevila i navijače na Mestalji šokirao je pogodak Aduriza.

Valensija je povela iz prve ozbiljne situacije u 13. minutu. Nergedo je šutirao iz kaznenog prostora, golman gostiju je odbranio, lopta se odbila do Mine, a on je zatresao mrežu. Od toga momenta domaći konotrolišu igru i stvaraju sve više prilika. Fudbaleri Garija Nevila opsedali su gol rivala i konačno duplirali prednost u 37. minutu. Gaja je centrirao sa leve strane, a glavom mrežu pogađa Aderlan.

I u drugom poluvremenu nastavljena je bolja igra Valensije. Ipak, promašaje domaćih Atletik Bilbao kažnjava u 76. minutu, kada na 2:1 smanjuje Aduriz posle maestralne asistencije Garsije petom preko glave.

Ipak, do kraja je Valensija pokušavala da iščupa prolaz. U sudijskoj nadoknadiimala je priliku iz slobodnog udarca sa 25 metara, odgovornost je preuzeo 10, dobro je šutirao, ali je lopte otišla pored gola.

Posle 1:1 u Pragu, Sparta je u Rimu sve karte bacila na napad i šokirala domaću ekipu sa dva brza gola. Gosti su poveli već u 10. minutu. Posle kombinovanja po desnoj strani, lopta je stigla u kazneni prostor, Krejci nije uspeo da šutira pored trojice protivničkih igrača, ali je vratio loptu ka Dockalu, on šutira iz prve sa 16 metara i bio je precizan.

Samo dva minuta kasnije prednost je duplirana. Ponovo je zakazala desna strana odbrane Lacija, Julis je prošao i centrirao sa leve strane, a Krejci laganim udarcem po zemlji postiže gol.

U samom finišu prvog poluvremena na semaforu je pisalo 0:3. Posle prebacivanja lopte sa desne na levu stranu, Firek centria, na sedam-osam metara stajao je Julis i volejom trese mrežu.

Lacio je u drugom poluvremenu potpuno preuzeo inicijativu i bio je u nekoliko opasnih situacija, ali nije iskoristio nijednu od dve dobre šanse koje je imao, tako da je Sparta dvomeč završila velikom pobedom.

Bajer je jurio 0:2 iz prvog meča, ali nije uspeo da probije čvrstu odbranu Viljareala. Tim iz Leverkuzena kontrolisao je meč, ali je španska ekipa u završnici imala nekoliko dobrih šansi.

Meč se, međutim, završio bez golova, tako da je Leverkuzen završio svoju evropsku sezonu.

Liga Evrope:
Lacio – Sparta 0:3 (prvi meč 1:1)
Dokal 10, Krejci 12, Julis 44
Leverkuzen – Viljareal 0:0 (0:2)
Valensija – Atletik Bilbao 2:1 (0:1)
Mina 13, Aderlan 37 - Aduriz 76
21.05 Anderleht – Šahtjor (1:3)
21.05 Braga – Fenerbahče (0:1)
21.05 Mančester Junajted – Liverpul (0:2)
21.05 Sevilja – Bazel (0:0)
21.05 Totenhem – Borusija Dortmund (0:3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve