Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.03.2016.

18:21

Alves: Već devet godina odlazim 'sledeće leto'

Dani Alves rekao je da će nedostajati svima u Barseloni onoga trenutka kada napusti klub

Izvor:

Autor:

Alves: Već devet godina odlazim 'sledeće leto'
Getty Images

Spekulacije oko Brazilčeve sudbine traju gotovo godinu dana, pošto mu aktuelni ugovor sa šampionom Španije, Evrope i sveta ističe na kraju sledeće sezone.

Takođe, sam Alves je u poslednje vreme govorio kako bi voleo da zaigra u Premijer ligi pre kraja karijere, a novinari su odmah tu njegovu izjavu povezali sa činjenicom da će Đozep Gvardiola, koji ga je trenirao u 'Blaugrani', od sledeće sezone sedeti na klupi Mančester Sitija.

"Iskreno, spekulacije oko transfera i moje budućnosti me izuzetno nerviraju. Poslednjih devet godina slušam istu priču – kako sigurno odlazim narednog leta. Stalno pričaju o meni, a nikada ništa slično ne govore o Mesiju, Nejmaru ili Suaresu. To je prosto, moraju da naprave 'pometnju' i kontroverze kako bi prodavali novine", kaže Alves.

Sjajni desni bek stigao je u Kataloniju 2008. godine iz Sevilje, gde se i profilisao i sazreo kao igrač, a ponikao je u rodnom Žuazeiru, pre nego što je potpisao sa Baiju.

"Ali, navikao sam se na sve te priče i moram samo da nastavim da radim onako kako radim. Ostaću u klubu dokle god me on bude želeo. Mi smo samo mali delovi slagalice, a klub je taj koji odlučuje šta je najbolje. To moramo da poštujemo. Ipak, mogu vam reći da ću im sigurno nedostajati kada budem otišao", dodao je 32-godišnji momak koji je osvojio sve u klupskom fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve