Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.03.2016.

16:41

B92: UEFA potvrdila da je istraga u toku

Evropska fudbalska unija (UEFA) odgovorila je na upit redakcije B92 u vezi sa navodnom istragom nameštanja meča između subotičkog Spartaka i OFK Beograda.

Izvor:

Autor:

B92: UEFA potvrdila da je istraga u toku

Kako je navedeno u kratkom odgovoru, meč i spomenuta istraga su u nadležnosti Fudbalskog saveza Srbije, a UEFA "blisko sarađuje sa FSS i podržava njihove napore u borbi protiv nameštanja mečeva".

"Poštovani, UEFA ne komentariše istrage koje su u toku. Navedeni susret je pod jurisdikcijom Fudbalskog saveza Srbije, a mi smo u stalnom kontaktu i pružamo im podršku u njihovim naporima u borbi protiv nameštanja mečeva", navodi se u odgovoru iz Niona na upit B92.

Ranije tokom dana, Evropska kuća fudbala obavestila je FS Srbije da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između 'Golubova' i 'Romantičara' nameštena.

"Od UEFA smo dobili prijavu sumnje da je meč između Spartaka i OFK Beograda namešten. U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja", rekao je Komesar za integritet takmičenja Fudbalskog saveza Milivoje Mirkov.

Utakmica u Subotici minulog vikenda završena je pobedom Subotičana – 2:1 (1:1).

I prvi meč ovih rivala, jesenas u Beogradu, bio je pod sumnjom, s obzirom na to da je tadašnji trener 'Golubova' izveo 'rezervni sastav', uz objašnjenje da je čuvao najbolje igrače za sledeći meč sa Crvenom zvezdom.

OFK Beograd je slavio 2:0, a FSS je pokrenuo istragu i kaznio Spartak oduzimanjem četiri boda, s tim da je kasnije kazna preinačena u minus dva boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve