Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.03.2016.

13:45

Luis Suares – majstor za atraktivne golove

Napadač Barselone Luis Suares nastavio je protiv Arsenala da teroriše odbrane protivnika.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Luis Suares – majstor za atraktivne golove
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Suares je u revanš meču osmine finala Lige šampiona postigao drugi gol protiv londonskog kluba i pomogao Barseloni da trijumfuje rezultatom 3:1.

Urugvajcu je to bio 43. pogodak na 42. utakmici u svim takmičenjima ove sezone, a pored toga upisao je i neverovatne 22 asistencije.

Zajedno sa Lionelom Mesijem i Nejmarom postigao je 106 golova od početka sezone i njih trojica mogli bi da poboljšaju rekord koji su postavili prošle, od 122 gola i 66 uspešnih dodavanja na 60 utakmica.

Barselona je u ranoj fazi meča stigla do vođstva preko brazilskog napadača, ali je Mohamed Elneni sjajnim udarcem izjednačio početkom drugog poluvremena. Međutim, u 65. minutu na scenu je stupio fenomenalni Urugvajac.

Nejmar je sa ivice kaznenog prostora prosledio loptu na desnu stranu gde je Dani Alveš centrirao iz prve. Sures je sačekao centaršut i sa nekih 11-12 metara uhvatio akrobatski volej, pogodivši desne rašlje gola koji je branio David Ospina. Na snimku se vidi da nekadašnji golgeter Liverpula možda i nije najbolje zahvatio loptu, ali je ona završila na najboljem mogućem mestu.

"Ne znam šta sam tačno uradio i kojim delom noge sam je udario, ali najvažnije je da je lopta završila u mreži. Bilo nam je mnogo teško kada su izjednačili i onda sam dao gol za 2:1", rekao je Suares posle trijumfa.

On je ove sezone postigao šest pogodaka u Ligi šampiona, koliko i Mesi, ali je još jednom pokazao da je pravi majstor da to uradi na veoma atraktivan način. Ove sezone je to učinio još dva puta, dok se iz prošle pamte makazice u meču sa Levanteom.

U meču 23. kola Primere Katalonci su na svom terenu deklasirali Levante sa 5:0, a Luis je tu pobedu začinio sjajnim potezom levom, slabijom nogom.

Nova prvenstvena sezona je počela i momak iz mesta Salto nastavio je gde je stao u prethodnoj, što najbolje pokazuje poslednja nedelja novembra. Na ‘Kamp Nouu’ gostovala je Roma koja je izvukla remi u prvom meču grupne faze.

Ovoga puta ‘Blaugrana’ nije želela da se ponovi taj scenario – čak šest golova u mreži Vojćeha Ščensnog, za dva se pobrinuo upravo Suares, a onaj kojim je zatvorio prvo poluvreme dugo će se pamtiti.

Nekoliko dana kasnije, tačnije za vikend, tim Luisa Enrikea dočekao Real Sosijedad. Barselona je slavila sa laganih 4:0 u duelu u kojem su se svi članovi trija MSN upisali na semafor.

Za najlepši potez ponovo su najzaslužniji Alveš i Suares – centaršut sa boka i novi volej u padu, maltene identičan gol kao protiv ‘Tobdžija’, samo što je lopta završila u donjem desnom uglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve