Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.03.2016.

20:30

LŠ: Ibrahimović odveo PSŽ u četvrtfinale!

Fudbaleri Pari Sen Žermena četvrti su učesnici četvrtfinala ovogodišnje Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Ibrahimović odveo PSŽ u četvrtfinale!
Getty images

Ekipa Lorana Blana pobedila je u revanšu osmine finala Čelsi u Londonu sa 2:1, pa je prošla u narednu fazu sa ukupnih 4:2 posle identične pobede u prvoj utakmici u prestonici Francuske.

Revanš na Stamford Bridžu bio je veoma dobar, a Zlatan Ibrahimović je još jednom potvrdio svoju klasu golom i asistencijom. Gosti su mnogo bolje počeli i poveli su u 16. minutu golom Rabioa, ali je Čelsi od vođstva gostiju pa sve do sredine drugog dela bio bolji tim.

U 27. minutu dijego Kosta je izjednačio, imali su ’Plavci’ još nekoliko prilika u narednih 40 minuta, ali nisu ih iskoristili i kažnjeni su. Dvomeč je prelomio Zlatan Ibrahimović golom u 67. minutu, a do kraja utakmice gosti su rutinski zadržali prednost.

Parižani četvrtu godinu u nizu igrati četvrtfinale Lige šampiona, a u prethodna tri navrata su upravo u toj fazi zaustavljeni. Među najboljih osam već su prošli Benfika, Real Madrid i Volfsburg.

Tok meča:

Prvi pokušaj na utakmici u 3. minutu je imao Dijego Kosta posle greške odbrane gostiju, ali je golman PSŽ-a Trap bio siguran.

Veliku šansu u šestom minutu imao je Di Marija.Dobio je sjajnu loptu od Moure, uspeo je da pošalje loptu pored Kurtoe, ali je Ivanović sprečio rano vođstvo Parižana.

Nekoliko desetina sekundi kasniej Ibrahimović je zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu. Parižani su delovali znatno bolje u prvih deset minuta.

Kontrolisali su posed i igru, bili su opasniji, a domaćin je morao da čeka retke prilike za kontru. Bolji početak gosti su naplatili u 16. minutu. Mota, Di Marija i Ibrahimović su odlično kombinovali, Šveđanin je poslao oštru loptu na drugu stativu, a tamo je rabio natrao i pogodio - 1:0.

Nije dugo trajalo vođstvo gostiju, pošto je Čelsi izjednačio već u 27. minutu. Grešku na sredini terena napravio je Mota, Vilijan je odigrao do Koste koji je lažnjakom izbacio Silvu i pogodio za 1:1.

Čelsi je posle vođstva PSŽ-a zaigrao znatno bolje, a sa sličnom igrom je nastavio i posle izjednačenja.

Mnogo aktivniji su bili pre svih Kosta i Azar, pa je u napad ’Plavaca’ delovao znatno opasnije. U 40. minutu domaći tim ponovo je zapretio. Dugačku akciju okončao je Fabregas udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio dovoljno precizan.

U samom finišu prvog dela ponovo je Kosta bio u prilici. Šutirao je sa oko 25 metara,a golman PSŽ je uz malo problema uspeo da odbrani i to je bio kraj prvog poluvremena.

I start drugog poluvremena doneo je pritisak i bolju igru Čelsija. Gosti su se oslonili na individualni kvalitet Moure, Ibrahimovića i Di Marije, ali je Čelsi bio opasniji.

U 60. minutu veliki peh je zadesio tim Gusa Hidinka jer je zbog povrede teren morao da napusti strelac Dijego Kosta. Umesto njega je ušao Traore.

Čelsi je do preokreta mogao u 65. minutu. Prvo je Vilijanov udarac odbranio odlični Trap, potom se odbila lopta do Azara koji je šutirao, Trap je još jednom odlično intervenisao, da bi na kraju odbrana PSŽ izblokirala pokušaj Vilijana.

Kazna je stigla samo dva minuta kasnije. Mota je fantastičnim dodvanjem proigrao Di Mariju koji je sa leve strane poslao idealan centaršut, a Zlatan Ibrahimović je bio neumoljiv - 2:1.

Posle drugog gola Parižana atmosfera na Stamford Bridžu je utihnula. I navijačima je bilo jasno da će Čelsi teško postići tri bez primljenog gola, pa u poslednjih 20-ak minuta proteklo bez tenzije na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve