Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.03.2016.

17:43

Karembe: Ronaldo s pravom kritikovao igrače

Nekadašnji fudbaler Real Madrida Kristijan Karembe ocenio je da je Kristijano Ronaldo imao sva prava da kritikuje svoje saigrače.

Izvor: B92

Autor:B92

Karembe: Ronaldo s pravom kritikovao igrače
Getty images

kao i da veruje da je to uradio da bi izazvao reakciju."Mislim da je Ronaldova kritika njegovog tima dobra stvar, sjajna stvar", rekao je Karembe za specijalzovani sajt Gol (goal.com).

Ronaldo je posle poraza od Atletiko Madrida na domaćem terenu 27. februara kritikovao svoje saigrače, rekavši da bi klub bio na vrhu tabele kada bi svi igrali na njegovom nivou.

Ti komentari izazvali su oštru reakciju ostatka tima, a Ronaldo je posle toga rekao da misli na probleme sa fizičkom kondicijom, a ne na igračke mogućnossti.

Karembe, koji je sa Realom osvojio dve lige šampiona, ocenio je, medjutim, da nema razloga da 31-godišnji Ronaldo povlači svoje izjave i da je sasvim normalno da od svojih saigrača traži istu posvećenost.

"Ronaldo je to rekao zato što je radoholik. On je to rekao jer bi voleo da svi njegovi saigrači imaju isti odnos prema igri. On hoće da svi budu perfekcionisti i da igraju na njegovom nivou. Treba mu da bude okružen najboljim igračima da bi ostvario ciljeve koje želi i nastavio da obara rekorde. Može više ako zna da je okružen velikim igračima", rekao je Karembe.

Trener Real Madrida Zinedin Zidan i Karembe igrali su zajedno u reprezentaciji Francuske koja je osvojila Svetsko prvenstvo 1998. i Evropsko prvenstvo 2000. godine.

"Zidan vrlo dobro zna zašto Ronaldo to radi. Kada smo igrali zajedno, svi smo morali da budemo na njegovom nivou. Kada je Ronaldo rekao to što je rekao, hteo je i da isprovocira druge igrače i dirne im ; u ponos. Videli smo šta se desilo posle toga – dali su sedam golova", rekao je Karembe.

Navijači Reala zviždali su Ronaldu posle kritika saigrača, a on im je odgovorio tako što je u pobedi protiv Selte od 7:1 postigao četiri gola, a onda je u trijumfu nad Romom od 2:0 postigao još jedan pogodak.

"Ljudi koji kritikuju Ronalda zaboravljaju da je fudbal timski sport. Ovde se radi o igračima oko njega, igačima koji stvaraju šanse, asistiraju, prave mu prostor...to je timski posao. Ronaldo je jedan od najvećih igrača Reala svih vremena. Imali ste Ferena Puškaša, Paka Henta, Alfreda Di Stefana, Zidana, Raula i sada imate Kristijana", rekao je Karembe.

Ronaldov gol protiv Rome bio mu je 40. u 36 nastupa ove sezone u svim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve