Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.03.2016.

14:32

LŠ: Zenit za istoriju, Čelsi vreba iznenađenje

Mečevima u Londonu i Sankt Peterburgu nastavljaju se revanši osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Zenit za istoriju, Čelsi vreba iznenađenje
foto: Getty images

U derbiju runde Čelsi dočekuje PSŽ na Stamford Bridžu posle poraza u Parizu od 2:1. Duel počinje u 20:45h.

Benfika je u prvom duelu savladala Zenit golom iz penala u nadoknadi vremena, a revanš na Petrovskom počinje u 18 časova.

Čelsi želi da se revanšira PSŽ-u sa prošlosezonsku eliminaciju, a ekipa Gusa Hidinka je u međuvremenu značajno popravila formu. Ipak, favorit je gost iz Pariza.

"PSŽ je favorit, iako smo vratili samopouzdanje posle dobrih rezultata. Imamo kvalitet i moramo da budemo agresivni i skoncentrisani ceo meč", rekao je menadžer Čelsija Gus Hidink.

"Plavci" su pre dve godine bili u sličnoj situaciji, poraženi su dva gola razlike u prvom meču, ali su uspeli da eliminišu PSŽ upravo zahvaljujući golu u gostima.

"Očekuje nas najvažniji meč sezone. Najbitnija stvar je spremiti tim da bude maksimalno spreman da odgovori na sve zahteve", rekao je trener "Svetaca" Loran Blan.

Nije manje neizvesno neće biti ni u Sankt Peterbugu, gde Benfika dolazi Zenitu sa minimalnim trijumfom.

Lisabonski tim biće oslabljen jer neće igrati čak trojica štopera Lisandro Lopes, Luizao i Žardel, kao i golman Žulio Cezar, ali putuje sa ogromnom dozom injekcije posle pobede nad gradskim rivalom Sportingom (1:0), od kojeg je upravo preuzeo mesto lidera portugalskog šampionata.

Trener Zenita Portugalac Andre Vilas-Boaš siguran je da Zenit može da nadoknadi prednost i prvi put odvede ekipu među osam najboljih u Evropi.

U četvrtfinale takmičenja u utork su se plasirali Real Madrid i Volfsburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve