Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.03.2016.

12:26

Runi odbio 100 miliona € od Kineza!

Vejn Runi odbio je u januaru bogatu ponudu iz Kine, a kolumnista Dejli mejla Pirs Morgan tvrdi da je u pitanju bio devetocifren broj!

Izvor: AK

Autor: AK

Runi odbio 100 miliona € od Kineza!

Šangaj, koji vodi bivši selektor Engleske Sven Erikson, je kapitenu Mančester Junajteda i "Gordog Albiona" ponudio oko 100 miliona evra na tri sezone, kada se odbije porez, ali je Vaza ipak ostao na Old Trafordu.

"Telefon mi je pozvonio u 11 uveče, bio je to kapiten Engleske Runi. Želeo je da pričamo o njegovoj budućnosti u Mančester Junajtedu i planovima za leto. Pitao sam ga za basnoslovnu ponudu iz Kine, rekao mi je da je istina. Kada sam ga pitao koliko novca je u pitanju, samo se nasmejao. Otkrio mi je da je u pitanju ugovor na tri sezone sa osam nula, posle poreza! Nije mi bilo dobro", napisao je Morgan.

Morgan veruje da će Runi ostati u Junajtedu još bar jednu sezonu, a možda i dve. On u Junajtedu godišnje zarađuje 17,5 miliona evra, dok je najplaćeniji fudbaler sveta Lionel Mesi sa 26,5 miliona.

Runi je propustio poslednjih šest utakmica Junajteda zbog povrede ligamenata kolena, a na teren bi mogao da se vrati početkom aprila.

Propustiće između ostalog dvomeč sa najvećim rivalom Liverpulom u osmini finala Lige Evrope, gradski derbi sa Sitijem u Premijer ligi, duel sa Vest Hemom u FA Kupu, te duele Engleske sa Nemačkom i Holandijom.

Vaza je odigrao 514 utakmica za Junajted i postigao 245 golova, dok je rekorder Engleske sa 51 golom na 109 nastupa.

Karijeru je počeo u Evertonu za koji je postigao 17 golova na 77 nastupa, pre dolaska u Junajted 2004. kao 19-godišnjak.

Ipak, leto nije daleko, nova ponuda iz Kine će sigurno stići...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve