Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.03.2016.

20:47

Brazilac debituje za Srbiju: Divio sam se Vidiću

Brazilac srpskog porekla Lijanko Evanđelista Neves Silveira Vojnović debitovaće u sredu za omladinsku selekciju Srbije u prijateljskoj utakmici protiv Španije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Brazilac debituje za Srbiju: Divio sam se Vidiću
foto: FSS

Duel koji će izabranicima selektora Branislava Nikolića biti poslednja provera pred elitnu rundu kvalifikacija biće poseban za talentovanog štopera Sao Paula, pošto će obući dres zemlje o kojoj su mu pričali deda Jovan i otac Marselo.

Kapiten mladog tima Sao Paula boravi dva dana u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, i rekao je da jedva čeka sutrašnji duel sa Španijom.

"Sjajno su me prihvatili, osećam se veoma dobro. Svi oko mene su veom ljubazni i prijatni. To mi zaista mnogo znači, pomoglo mi je da se ovde lepo osećam. Biću iskren do kraja, sve je bolje nego što sam očekivao", rekao je Vojnović.

Ovom štoperu, koji je nedavno napunio 19 godina, u komunikaciji mnogo pomaže Nemanja Filipović, sin trenera Zorana Filipovića, koji je dugo godina živeo u Portugalu. Lijanko je kazao da ima velika očekivanja i da je svestan da se od njega mnogo očekuje.

"Očekivanja su obostrano velika. Svestan sam toga. I jedva čekam da obučem ; dres Srbije. Spreman sam i koncentrisan. Nadam se da ću debitovati na najlepši mogući način", rekao je Lijanko.

On je kazao da ima pozitivne prve utiske.

"Utisci su fantastični. Uslovi za rad su izvanredni. Trening kamp reprezentacije izgleda kao iz bajke, a sve je organizovano na vrhunskom nivou. Uklopio sam se brzo, dopada mi se i rad na treninzima", rekao je mladi štoper.

Mladi štoper je spremno odgovorio ko mu je omiljeni igrač iz Srbije na toj poziciji.

"Ne moram da razmišljam, jedan je Nemanja Vidić. Najbolji evropski štoper. Ceo svet je čuo za njega. Gledao sam ga, divio se", odgovorio je Lijanko.

On je potvrdio da je Milan bio zainteresovan za njega, ali da je naišao na prepreke.

"Istina je, bio sam na oku Milana. Prepreka je u tom trenutku bila moja krštenica, nisam bio još punoletan a klub je imao veliki broj igrača koji su bili van evropskih granica. U isto vreme zvao me i Sao Paulo, moj omiljeni klub, tako da je odluka bila laka", objasnio je Lijanko.

On je kazao da sada neće imati vremena da poseti rodno mesto svog dede Jovana.

"Nažalost, neću uspeti da ostvarim i tu želju, jer imam dosta obaveza sa reprezentacijom, ali siguran sam da će biti prilike u budućnosti. Sve je za mene ovde novo i mislim da je ovo tek početak jedne lepe priče", kaže Brazilac srpskog porekla.

Lijanko Vojnović je dobio veliku podršku odlukom da igra za Srbiju, a naročito u Brazilu.

"Ta podrška mi zaista mnogo znači. Ona je izazvana činjenicom da ću predstavljati Sao Paulo u Evropi i zbog toga im je jako drago. Potrudiću se da opravdam i njihovo poverenje, ali prvo da uverim selektora (Branislava) Nikolića i ljude iz Fudbalskog saveza Srbije koji su mnogo učinili na mom dolasku, da nisu pogrešili", zaključio je Vojnović.

Omladinske reprezentacije Srbije i Španije sastaju se u sredu u 18.00 na stadionu SC FSS u Staroj Pazovi.

Biće to poslednja provera izabranika selektora Nikolića pred poslednji krug kvalifikacija za EP koje se igraju u Srbiji od 24. do 29. marta.

Rivali "orlićima" biće Francuska, Danska i Crna Gora. Evropsko prvenstvo održava se u Nemačkoj od 11. do 24. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve