Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.03.2016.

14:49

Srbin favorit za selektora Nigerije

Srpski trener Milutin Sredojević mogao bi da postane novi trener reprezentacije Nigerije posle neočekivane ostavke Sandeja Oliseha.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Srbin favorit za selektora Nigerije
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Lokalni mediji navode da je Fudbalska federacije Nigerije već stupila u kontakt sa popularnim Mičom koji trenutno vodi nacionalni tim Ugande.

Čelnik Federacije Kris Grin trenutno pregovara sa Sredojevićem u Ruandi i očekuje se da će uskoro objaviti saradnju.

„Grin se sastao sa Mičom i izgleda kao da je posao gotov. Plan je da za dva meča protiv Egipta zaposle Šuaibua Amodua, da bi potom objavili ime stranog trenera – Sredojević ima ’pol poziciju“, navode izvori bliski savezu.

Određeni mediji navode i da kontakt sa Milutinom postoji već neko vreme, pa je za očekivati da postane selektor ’Super orlova’.

Oliseh se od početka rada kao trener reprezentacije suočavao sa kritikama, ali je odlučio da napusti tu poziciju zbog neisplaćenih zarada i nemogućnosti da ostvari saradnju sa čelnicima federacija.

Jedan od kandidata navodno je i Veljko Paunović koji trenutno sedi na klupi Čikago Fajra.

Mičo Sredojević je 46-godišnji srpski trener koji je tokom igračke karijere nastupao za Sinđelić, Grafičar, Slobodu iz Ljubljane i Zorku, odnosno Pionir iz Subotice.

Tokom bogate trenerske karijere vodio je Palić, subotički Spartak, Hajduk iz Kule, Vilju, Sent Džordž, Orlando Pajrats, Jang Afrikans, Al-Hilal Omdurman, a osim Ruande i Ugande, bio je selektor Jugoslavije za igrače do 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve