Nova vest
Fudbal

Subota, 20.02.2016.

17:39

Blater: Mundijal ne može da se kupi

Suspendovani predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater ponovio je da nije bilo korupcije pri izboru za domaćina Mundijala 2022. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Blater: Mundijal ne može da se kupi
Getty Images

To Svetsko prvenstvo je dodeljeno Kataru, a poslednjih godina pojavile su se optužbe o korupciji prilikom izbora.

Sam Blater je suspendovan na osam godina zbog ’nelojalne isplate’ prvom čoveku Evropske fudbalske unije Mišelu Platiniju 2011. godine za posao koji je odradio za vladajuće telo svetskog fudbala godinama ranije.

Siguran sam da postoji pravda u ovom svetu, a ja nisam učinio ništa protivzakonito“, istakao je Blater.

Blater je podneo ostavku na mesto predsednika FIFA samo tri dana pošto je po peti put izabran na tu funkciju, a njegov naslednik biće izabran 26. februara.

U razgovoru za „Tajms“, Blater je istakao da je bivši predsednik Francuske Nikolas Sarkozi od Platinija tražio da ne glasa za Sjedinjene Države prilikom izbora za domaćina Mundijala. Platini je prethodno to negirao.

Mundijal ne može da se kupi, već će on na kraju otići u ruke onih koji imaju veći politički uticaj. Što se tiče Svetskog prvenstva 2022. godine, Platini je bio dovoljno učtiv da me pozove i kaže: ’Imamo sastanak sa čelom države i ako predsednik od mene traži da podržim Francusku iz drugačijih razloga, ja ću to i uraditi. Moj glas neće otići Amerikancima’. Znao sam da će biti problema, pokušao sam, ali je bilo prekasno“, naglasio je Blater.

Blater se ove nedelje vratio u sedište FIFA, gde je njegova žalba saslušana, a Etički komitet želi da mu umesto osmogodišnje suspenzije izrekne doživotnu zabranu.

Nikoga nisam ubio, nisam ni opljačkao bajku. Nisam nikome uzeo novac, a čak sam i dobro tretirao sve svoje bivše devojke. To je istina, one me brane. Čak i ona sa kojom sam bio oženjen nekoliko meseci, ona me zaista brani“, istakao je Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve