Nova vest
Fudbal

Subota, 20.02.2016.

15:05

Tomić: Voleo bih da Abu ostane

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da prihvata ulogu favorita u predstojećoj utakmici protiv OFK Beogrda na otvaranju prolećnog dela takmičenja u Superligi.

Izvor:

Autor:

Tomić: Voleo bih da Abu ostane
StarSport

"OFK Beograd kao klub jako poštujem, ali zbog tradicije i stanja na tabeli prihvatam ulogu apsolutnog favorita. Bio bih zadovoljan da igrači sprovedu samo ono sa treninga, ni manje ni više od toga. Kada bi to sproveli bio bih zadovoljan", rekao je Tomić novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Crno-beli u nedelju u 23. kolu Superlige Srbije gostuju OFK Beogradu, od 14 časova na Vračaru.

Partizan je prvi deo šampionata završio na četvrtom mestu na tabeli sa 36 bodova, odnosno ima 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. S druge strane, OFK Beograd je na 13. mestu sa 19 bodova.

"Izuzetno respektujem OFK Beograd kao klub, ali meni je važno kako ćemo mi prići utakmici, kako ćemo je otvoriti i kako ćemo se ponašati tih 90 minuta", naveo je Tomić.

Trener Partizana je dodao da bi bio zadovoljan i minimalnom pobedom na sutrašnjem meču, ako njegovi igrači odigraju dobro i stvore mnogo šansi.

"Ako pobedimo minimalnim rezultatom, a ne odigramo dobro i spasavamo se u poslednjem trenutku, ne bih bio zadovoljan", rekao je Tomić.

Ivan Tomić neće moći da računa na Alena Stevanovića i Evertona Luiza koji su supespendovani zbog kartona, ali nije hteo da otkrije ko će igrati umesto njih.

"Imamo još neke problemčiće s virusima, tako da ćemo videti do sutra kako će se sve odvijati", rekao je Tomić.

Novinare je i zanimalo kakva je situacija sa Umaruom Abubakarom.

"Voleo bih da ostane, a da li će se to desiti ne odlučujem ja, nego klub. Moja želja je da ostane. Kako se on lično oseća zbog toga i šta klub misli o celoj toj situaciji je druga tema. Ja znam da Partizan nije klub koji može treneru da ispunjava želje, tako da sam spreman da prihvatim sve što se desi, ali ću učiniti sve što je u mojom moći da uvek imam što jači igrački kadar", rekao je Tomić.

Tomić je dodao i da ne oseća pritisak zbog početka takmičenja, ali da oseća blagu tremu.

"Osećam blagu tremu, adrenalin, uzbudjenje, želju da utakmica što pre počne", naveo je Tomić.

"Naš cilj i obaveza je da svaku utakmicu idemo na pobedu, da osvojimo Kup... Imaćemo oscilacija, ali naš cilj je da pristup i energija budu prave, da posle svake utakmice možemo uzdignuta čela da napustimo teren. Nadam se, želeo bih, voleo bih, da na taj način zaslužimo podršku navijača", naveo je Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve