Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.02.2016.

20:35

LŠ: Ronaldo i Hese srušili Romu, Volfsburg 3:2

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Romu na Olimpiku sa 2:0 i tako napravili veliki korak ka četvrtfinalu.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Ronaldo i Hese srušili Romu, Volfsburg 3:2
Getty images

Na debiju Zinedina Zidana na mestu trenera u Ligi šampiona, najtrofejniji klub Evrope nije blistao, ali je ostvario rezultat koji mu praktično garantuje prolaz u četvrtfinale.

Posle prilično nezanimnljivog prvog poluvremena Real je poveo u 57. minutu fantastičnim golom Kristijana Ronalda koji je imao i malo sreće pošto je lopta posle njegovog udarca zakačila Florencija.

Utakmicu je odlučio rezervista Hese koji je četiri minuta pre kraja posle solo akcije bio veoma precizan pogodivši dalji ugao gola Vojčeka Ščensnog.

Real je bio daleko od svoje najbolje igre, Roma je previše respektovala velikog rivala, pa će na revanš za tri nedelje u Madrid verovatno više turistički.

Mnogo zanimljivije je bilo u belgiji gde je Volfsburg umalo prokockao vođstvo od 3:0. Julijan Draksler postigao je prva dva gola za nemačkog predstavnika, u 44. i 54. minutu, a u 60. je Maks Kruse povećao na 3:0.

Gent je ipak u finišu vratio nadu da može čak i da prođe dalje. U poslednjih 10 minuta pogodili su Kums i Kulibali, pa belgijski predstavnik ima čemu da se nada u revanšu.Srpski reprezentativac Stefan Mitrović odigrao je ceo meč u sastavu Genta.

Liga šampiona – osmina finala:

Utorak, 16. februar:
Benfika – Zenit 1:0 (0:0)
Pari Sen Žermen – Čelsi 2:1 (1:1)

Sreda, 17. februar:
Roma – Real Madrid 0:2 (0:0)
Gent – Volfsburg 2:3 (0:1)

Utorak, 23. februar:
20.45 Arsenal – Barselona
20.45 Juventus – Bajern Minhen

Sreda, 24. februar:
20.45 PSV – Atletiko Madrid
20.45 Dinamo Kijev – Mančester Siti

Roma - Real Madrid 0:2

Real je od starta utakmice prebacio težište igre na polovinu domaćina, a Roma je pokušavala da zapreti iz opasnih kontri. U prvih 10 minuta ipak nije bilo ozbiljnih prilika.

Roma je igrala sve bolje što je meč više odmicao, a u 17. minutu posle dodavanja Perotija pokušao je el Šaravi, ali nije bio precizan.

Prvu dobru situaciju ispred gola Rome gosti su imali tek u 34. minutu. Marselo i Ronaldo razmenili su dodavanja na levoj strani, Brazilac je potom uhvatio volej iz prve, ali je lopta posle parabole ipak prošla pored stative.

Ništa se ni do kraja prvog poluvremena nije promenilo. Roma je igrala borbeno i u skladu sa svojim mogućnostima, Real je bio daleko ispod svog najboljeg izdanja, pa i ne čudi što je posle 45 minuta na semaforu stajalo 0:0.

Real je bio izuzetno slab u prvih 57 minuta, ali je u 58. minutu poveo. Ronaldo je dobio loptu na levoj strani, zalomio je u sredinu opalio po lopti koja je zakačila Florencija i završila u gornjem levom uglu Ščensnija.

Roma je bila apsolutno ravopravan rival, ali nije uspevala da probije odbranu Reala. U 66. minutu Salah je imao dobru šansu, a domaćin je najbliži golu bio u 72. minutu kada je Vilijam posle dodavanja Džeka za malo promašio okvir gola.

U 73. minutu Ronaldo je mogao da reši možda i kompletan dvomeč. Bio je u dobroj poziciji, pokušao je glavom, ali nije bio precizan. Dva minuta kasnije u sličnoj situaciji bio je i Benzema, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Edin Džeko je lako mogao da izjednači 12 minuta pre kraja. Varan mu je malo zasmetao, ali je bivši igrač Mančester sitija morao bolje da reaguje.

Taj promašaj pet minuta pre kraja kaznio je rezervista Hese. Sjajno je završio akciju posle prodora po desnoj strani, šutirao je precizno i pogodio dalji ugao gola Ščensnog.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je Real uspeo da sačuva pobedu bez primljenog gola.

Gent - Volfsburg 2:3

I duel u Belgiji počeo je bez mnogo šansi. Volfsburg je odmah preuzeo kontrolu iako je bio gost, ali Gentz je imao prvu šansu. U 11. minutu Tomas Foket je bio u odličnoj situaciji, ali je šutirao veoma loše i prilika je propala.

Nije bilo mnogo zanimljivih dešavanja u prvom poluvremenu, pa je delovalo da će rezultat posle 45 minuta biti isti kao i na početku.

Ipak, tako nije mislio Julijan Draksler. U 44. minutu prihvatio je odlično precizno dodavanje i smireno pogodio desni donji ugao.

Odbrana Genta nije imala svoje veče, a u 55. minutu Draksler je posle nove greške domaćina postigao još jedan gol. Foke je očajno pogrešio u dodavanju, Draksler je to iskoristio, lako obišao Mitrovića i pogodio za 2:0.

Taktika 3-5-2 nije donela mnogo dobrih stvari Gentu na ovom meču, pa su gosti brzo postigli i treći gol.

U 62. minutu Treš je centrirao sa leve strane, a Maks Kruse je na prvoj stativi odlično reagovao postigavši treći gol svoje ekipe.

Iako je pola sata pre kraja pobednik ovog dvomeča praktično i odlučen, domaća ekipa se nije predala. Deset minuta pre kraja Kums je odlično prošao po levoj strani i preciznim udarcem smanjio je na 3:1.

Minut i po pre kraja Gent je postigao još jedan gol i tako ipak vratio nadu da može dalje. Strelac je bio Kulibali koji je odlično ispratio centaršut sa leve strane i glavom je an prvoj stativi sproveo loptu u mrežu.

Pokušao je Gent u samom finišu da postigne i treći gol. Imao je i nekoliko opasnih akcija, ali je nemački tim uspeo da se odbrani i zadrži prednost pred revanš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve