Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.02.2016.

12:48

Hoćete novac od Kineza? Može, ali da igraju Kinezi

Onima koji uporno tvrde da se fudbal suočava sa nerešivim problemom upliva sponzora i vlasnika klubova u sve sfere tog sporta priča koja sledi daje za pravo.

Izvor: B92

Autor:B92

Hoćete novac od Kineza? Može, ali da igraju Kinezi
Thinkstock

Čak i više od toga, kineska kompanija Ledman postala je generalni sponzor portugalske druge lige, a neke stavke ugovora izazvale su buru.

Deset najboljih klubova portugalske druge lige će od sledeće sezone morati da u svojim timovima imaju barem po jednog kineskog fudbalera.

Tako nešto nalaže kontroverzni sponzorski ugovor sa kompanijom Ledman iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali je Ledman u saopštenju naveo da će Portugalci morati da u Segundu, od sledeće sezone Ledman Proligu, dovedu i barem tri kineska trenera koja će sticati znanje u Portugaliji.

Doduše, treneri iz Kine biće asistenti a ne prvi treneri ekipa ali desetorica fudbalera biće prvotimci a prva verzija ugovora predviđala je i da imaju obezbeđenu minutažu.

Usledili su burni protesti, sindikata fudbalera, ali i samih klubova pa se trenutno čini da će kineski fudbaleri igrati, ali neće biti sigurni starteri.

Trenutno u ligi igraju četvorica fudbalera iz Kine, po jedan u Bragi B i Leiksoešu, dvojica u Freamundeu, od početka sezone upisali su ukupno tri nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve