Nova vest
Fudbal

Petak, 29.01.2016.

22:53

FA: Junajted siguran protiv Darbija za 1/8f

Ekipa Mančester Junajted prvi je učesnik osmine finala FA Kupa, pošto je kao gost porazila Darbi Kaunti – 3:1 (1:1).

Izvor:

Autor:

FA: Junajted siguran protiv Darbija za 1/8f
Getty Images

Gosti su veoma dobro otvorili meč, preuzeli su kontrolu i već u 16. minutu stigli do vođstva, sjajnim golom Vejna Runija, koji igra kao preporođen u novoj godini.

Posle akcije po levom krilu, Džesi Lingard proigrao je 'Vazu na levom ćošku kaznenog, a kapiten Junajteda divnim udarcem poslao loptu u dalji ugao.

Međutim, domaćin se nije predao, čekao je svoju šansu i u 37. minutu uspeo da stigne do izjednačenja preko Gabrijela Torea, a samim tim i da ode na odmor bez zaostatka.

Ipak, posle dvadeset minuta igre u nastavku Dejli Blind pogodio je za novo vođstvo 'Crvenih đavola'. Ponovo je asistent bio Lingard, ovoga puta posle solo prodora po desnom krilu, a Holanđanin sa ivice peterca potvrdio odličan meč na individualnom planu.

Konačan rezultat susreta postavljen je u 83. minutu, a strelac je bio Huan Mata. Čini se da je Marsijal možda i bio u ofsajdu, kada je primio loptu na levom boku, ali linijski sudija nije mislio tako, pa je Španac, poput Blinda, potvrdio prolazak tima sa Old Traforda.

Preostali mečevi šesnaestine finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na programu su za vikend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve