Nova vest
Fudbal

Petak, 29.01.2016.

14:26

“Andrija, verujemo da dobro pamtiš sve”

Posle uprave i fudbalera Partizana, i Omladinska škola ‘crno-belih’ oglasila se po pitanju Andrije Živkovića i njegove budućnosti.

Izvor: JT

Autor: JT

“Andrija, verujemo da dobro pamtiš sve”
Starsportphoto

Živkoviću ugovor sa ‘crno-belima’ ističe na leto, a u slučaju da ne promeni sredinu ove zime ili ne potpiše novi ugovor, klub će morati da plaća ‘penale’ menadžeru Piniju Zahaviju.

Razlog za to je činjenica da je Partizan prodao deo prava Zahavijevom fondu, a menadžer mladog reprezentativca Predrag Đorđević najavio je da Živković neće potpisati novi ugovor, niti će ove zime napustiti klub.

Sâm Živković je istakao da je on sam najmanje kriv i da mu je teško, ali to ne sprečava njegove saigrače i sve u Humskoj da pokušaju da mu promene mišljenje.

U saopštenju Omladinske škole ističe se da su ljudi iz nje uvek bili uz mladog fudbalera, da su brinuli o njemu i poručili mu da veruje da dobro pamti sve.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez ispravki.

Poslednjih dana smo svedoci različitih saopštenja u kojima se naše dete, sada prvotimac Partizana, Andrija Živković, pojavljuje u najrazličitijem kontekstu.

U svim tim nastojanjima prednjače, čini se, neutemeljene izjave onih koji se predstavljaju kao zaštitnici Andrijinog integriteta, kao najbrižniji i najmoralniji simboli otpora tretiranja jednog mladog, talentovanog i poletnog igrača kao robe.

Mi o ugovorima malo znamo. Ne znamo mnogo ni o strateškoj politici bilo koje uprave Kluba. Mi nastojimo da stvaramo šampione. Dobre ljude. Iskrene i časne partizanovce. Mi smo uvek želeli da naš Andrija, nasmejano i kulturno dete, bude naš dragulj u kruni Partizanove niske bisera.


Mi smo, a ne neko drugi, bili za Andriju tu kada je tek počinjao svoje prve i najvažnije korake ka vrhu, kada je bolovao i ozdravljao.

Mi smo, a ne neko drugi, bili tu kada mu je bilo teško, kada je bio srećan, kada je hrlio napred a i padao, jer smo znali da je važno ustati nakon pada.

Mi smo, a ne neko drugi, brinuli o njegovoj opremi, da mu uvek sve bude čisto, spremno, oprano i ispeglano, da se u našoj zajedničkoj kući uvek oseća kao kod svoje kuće.

Mi smo, a ne neko drugi, živeli za našu decu, za Stevana, Lazara, Aleksandra, Andriju, za nas su oni bili deca a za neke druge, izgleda, roba na kojoj poseduju 25% svojine.

Mi ne želimo da verujemo da naš Andrija zaboravlja da je sa celom svojom porodicom boravio pod okriljem naše kuće, da naš Andrija zaboravlja njegove skaute, kondicione trenere, doktore, ekonome, kuvarice, ceo njegov život u kojem je dotakao zvezde.

Mi verujemo da naš Andrija neće predati zaboravu sve one koji su mu omogućili da bude ponos Partizana, Srbije, budući veliki evropski i svetski igrač, da će nam se sa ponosom i zadovoljstvom vraćati a mi ga ga osmehom dočekivati jer nema veće vrednosti od poštovanja i pamćenja i veće teskobe od zaboravljanja.

Mi duboko verujemo da naš Andrija dobro pamti sve”, stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve