Nova vest
Fudbal

Petak, 29.01.2016.

10:43

Đurić: Da sam u klubu, Živković bi potpisao

Nekadašnji predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da je sve urađeno po zakonu po pitanju ugovora sa mladim fudbalerom Andrijom Živkovićem.

Izvor: JT

Autor: JT

Đurić: Da sam u klubu, Živković bi potpisao
Starsportphoto

Živkoviću ugovor sa ‘crno-belima’ ističe na leto, a u slučaju da ne promeni sredinu ove zime ili ne potpiše novi ugovor, klub će morati da plaća ‘penale’ menadžeru Piniju Zahaviju.

Razlog za to je činjenica da je Partizan prodao deo prava Zahavijevom fondu, a menadžer mladog reprezentativca Predrag Đorđević najavio je da Živković neće potpisati novi, niti će ove zime napustiti klub.

Imali smo problem sa Andrijom i njegovim ocem prilikom prvog ugovora, ali smo suspendovali Živkovića, posle čega je on pristao da potpiše. Ideja je bila da se isto učini i na polovini postojećeg ugovora, samo što nova garnitura rukovodilaca to nije uradila iz samo njima znanih razloga. Da sam u klubu, budite sigurni da igrač ne bi igrao ni u prolećnom delu, niti Ligu Evrope dok ne pristane da potpiše i to bi se desilo u kratkom roku. Ukoliko se tako nešto ne bi dogodilo poručili bi mu kao prošli put: ‘Majstore, ideš sam u sedam ujutro da treniraš’, kao što je bio slučaj tokom 44 dana pre nego što je potpisao profesionalni ugovor. Otac gleda samo svoje i pravo deteta, takav je čovek”, rekao je Đurić za “Večernje novosti”.

Đurić naglašava da ne postoji ništa sporno u aranžmanu koji je sklopljen sa Zahavijem, a posebno ne elemenata krivičnog dela, kako se pominje.

Mi imamo zakonsko pravo da prodamo ekonomska prava koja su u vlasništvu kluba. I prodali smo 50 odsto Partizanovih prava, a ne njihovih 25 odsto. Nismo konsultovali Živkoviće jer smo prodali svoje, a ne njihove procente. Pogledajte samo kakva je situacija bila u Zvezdi sa Grujićem. Nisam prisustvovao potpisivanju tog ugovora, ali sam bio upoznat sa svim detaljima i dao odobrenje, kao što je bio slučaj i sa svim ostalim dogovorima koje je odobrio Upravni odbor. Sve odluke su donošene uz saglasnost svih članova uprave”, istakao je Đurić.

Bivši prvi čovek Partizana je istakao da je najveći problem izostanak dogovora oko novog ugovora sa Živkovićem tokom prošle zime.

U mom Upravnom odboru su bili Popović, Obućina, Maričić i Grubor koji su ostali u klubu i oni su vrlo dobro znali kakav je dogovor napravljen sa Zahavijem. Ubeđen sam da su to preneli novim ljudima, da znaju kakva je porodica Živković. Da je ugovor produžen kada je trebalo, igrač bi išao tamo odakle je stigla ponuda. Naravno, klub bi gledao da igrač bude zadovoljan iznosom plate, tako smo uvek radili. Tako se radi svuda u svetu kada je ugovor na pet godina, posle dve se već razgovara o produžetku. To nisu radili sadašnji rukovodioci. Klub živi od obeštećenja za igrače, a došlo se u situaciju da bez nadoknade odu Lukač, Volkov, Ilić, Kojić i sada Babović. Pa mi smo za Lukača imali ponudu od milion i po evra. Nije to privatan klub, tako se propada. Ne znam koga će sada da prodaju u junu, Vučelića ili Obućinu?”, istakao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve