Zvezda: O transferu Jovića se pita Apolon

Poslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović izjavio je da klub nema pravo da donosi odluke u vezi karijere Luke Jovića.

SVIzvor: B92, Tanjug
Podeli
StarSport
StarSport

On je naveo da je Crvena zvezda ranije prodala prava na Jovića Apolonu sa Kipra, koji se, uz saglasnost fudbalera, pita oko mogućeg transfera.

Portugalski list O"Žogo preneo je da će najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde uskoro potpisati za Benfiku, kao i da je transfer završio menadžer Falji Ramadani, zasupnik agencije kojoj su crveno-beli prodali većinski deo prava.

"Povodom informacija koje dolaze sa različitih strana, a u kontekstu prelaska fudbalera Luke Jovića u novi klub, smatramo da je od značaja ponovo informisati javnost da je FK Crvena zvezda, kao što je u nekoliko navrata već bilo rečeno u javnosti, tokom prošle godine deo svojih potraživanja, vezana za potencijalni prelazak igrača, predala uz nadoknadu FK Apolon iz Limasola", poručio je Pantović u pismenoj izjavi Tanjugu.

Pantović je istakao da je takav potez urađen kako bi se otklonila opasnost od potencijalnog gubitka bodova u Superligi zbog odluke FIFA Disciplinske komisije u vezi dugovanja bivšem prvotimcu Gžegožu Bronovickom.

"Imali smo u vidu da bi u drugom stepenu potencijalna kazna, u slučaju neplaćanja, bila prelazak našeg kluba u niži rang. Samim činom odricanja od određenih prava pri transferu registracije igrača, klub se odrekao i prava da odluči o tome gde će nastaviti karijeru. U tom smislu igrač je slobodan, da uz dogovor sa FK Apolon i u slučaju iskljucivo njemu odgovarajuće ponude, odabere sredinu gde želi da nastavi karijeru, ukoliko to bude želeo", rekao je Pantović i dodao da klub podržava svaku odluku Luke Jovića.

strana 1 od 2 idi na stranu