Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.01.2016.

22:59

Vazura: Dug Partizana između 10 i 10,5 miliona

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da je taj klub smanjio dug za 4,5 miliona evra i da ukupan dug, uz reprogram iznosi 10 do 10,5 miliona evra.

Izvor: B92

Autor:B92

Vazura: Dug Partizana između 10 i 10,5 miliona
Starsport

On je naveo da je jedna od ključnih stvari kod smanjena duga bilo to što su igrači koji su odlazili iz kluba oprostili dugovanja i da se od toga za sad skupilo 700.000 evra.

"Kada je nova uprava došla klub nije radio domaćinski i odgovorno. Od kada smo preuzeli poslovanje dug smo smanjili za dva i po miliona evra, a bitna stavka je i da smo ušli u reprogram duga za porez na dva miiona i tako smanjenje duga iznosi 4,5 miliona. Ostaje nam dug od 10-10,5 miliona evra, naravno uz reprogram duga", rekao je Vazura za klupsku televiziju.

"To je nova praksa u klubu i nije mala stavka. Razgovaram sa igračima koji odlaze i svi to uglavnom prihvataju. Da se to ranije radilo Partizan ne bi danas bio u ovakvim dugovima i ne bi mu pretile razne tužbe bivših igrača i trenera. To je odgovorno ponašanje prema klubu, Partizan danas živi normalno. Prošle godine smo isplatili 12 plata fudbalerima, a 12,5 ili 13 plata zapolsenima", rekao je Vazura.

Sportski direktor Partizana rekao je da platni fond kluba mesečno iznosi oko 500.000 evra, da su po milion evra godišnje troškovi za stadion i Sportski centar Teleoptik, pa da su tekući troškovi izmedju osam i devet miliona evra.

On je dodao da je od četri miliona evra vrednog transfera Petra Škuletića u moskovsku Lokomotivu, Partizan dobio 2,4 miliona, pošto je menadžeru pripalo 20 odsto, a 800.000 je otišlo na blokadu.

Vazura je naveo da je klub uspeo da uloži u infrastrukturu i podsetio da je izgradjen novi teren i da se ušlo u renoviranje Teleoptika, gde se planira izgradnja novog veštačkog terena. On je dodao da očekuje da će u narednih nekoliko dana klub dobiti dozvolu za početak radova na izgradnji internata.

Vazura je dodao da je klub na godišnjem nivou za 200.000 evra smanjio troškove stanova za igrače mladjih kategorija i da ih je sveo na 35.000.

"Dobili smo polusponzorski ugovor sa jednim hotelom u kome su deca smeštena. Imamo ideju i za stanove prvotimaca, na placu pored Teleoptika mogu da se naprave male zgrade. Ima projekata koje ćemo pokrenuti kada budemo malo bolje finansijski stajali", rekao je on.

Vazura je naveo da klub četiri godine nije imao generalnog sponzora i da se nada da će biti uvećan ugovor sa Telekomom, pošto je Partizan ove sezone igrao evroske utakmice i imao je šanse za prolaz u Ligi Evropa do poslednjeg trenutka.

Govoreći o sportskom delu, Vazura je istakao odličan odnos novog trenera Ivana Tomića i sportskog direktora Ivice Ilieva, koji su dobili autonomiju da dovode igrače.

"U januarskom prelaznom roku smo uložili više novca nego u junskom, a napravili smo ogroman rezultat sa malim budžetom od 200.000-250.000 evra za sve igrače. Oni sjajno saradjuju zajedno, Iliev je predložio Evertona Luiza, zajedno su pogledali tog igrača i složili se da je potreban Partizanu", rekao je on.

Vazura je dodao da je Everton Luiz plaćen Sent Galenu 350.000 evra i 15 odsto od njegovog narednog transfera, a da je švajcarski klub tražio milion evra. Naveo je da nije tačno da će Brazilac imati ogromnu platu već "normalnu" koliku imaju Partizanovi igrači sličnog kvaliteta.

On je dodao da se napadač Petar Grbić odrekao dugovanja i prešao u turski Ahisar, a da je prema dogovoru Ilieva i Tomića Ivan Šaponjić stavljen na transfer listu. Šaponjić je prešao u Benfiku, koja je jedina za njega poslala ponudu, a Partizan je dobio 1,5 miliona evra.

"Na osnovu tih para ćemo dovesti još trojicu-četvoricu igrača, špica, štopera i klasičnu 10. Još jedan igrač je u opticaju. Nadam se da će oni doći do početka priprema i odlaska na Kipar 26. januara. Možda i do sledeće nedelje", rekao je Vazura.

Partizan na četvrtom mestu na tabeli zaostaje 26 bodova za Crvenom zvezdom, a Vazura je rekao da je klub ima "dobru fudbalsku jesen, ali da je nedostajalo malo sportske sreće" da se plasira u drugu fazu Lige Evropa.

"Sada se okrećemo domaćem prvenstvu, moramo da uzmemo Kup. Ideja je da sada pravimo tim za jun. Imamo i derbi koji nam dolazi već u drugo kolu. Ići ćemo na pobedu, to je prioritet", rekao je Vazura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve