Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.01.2016.

13:25

Maradona: Skudeto? Dolazim helikopterom

Dijego Armando Maradona, najbolji igrač svih vremena, obećao je da će helikopterom doći u Napulj – ukoliko Napoli osvoji Skudeto posle 26 godina pauze.

Izvor:

Autor:

Maradona: Skudeto? Dolazim helikopterom
Getty Images

Legendarni Argentinac bio je najzaslužniji za jedina dva trofeja nacionalnog šampiona u istoriji kluba sa San Paola, kada je krajem osamdesetih godina predvodio ekipu do dve titule (1987, 1990), kao i Kupa, Superkupa Italije i UEFA Kupa.

"Poznajući grad Napulj i moje Napolitance tim pre sam još srećniji zbog njih, pošto znam koliko emotivno sve proživljavaju. Sada želim da osvojimo titulu, a ako se to dogodi dolazim na proslavu helikopterom", rekao je Maradona

Dve i po decenije kasnije, tim Mauricija Sarija postao je jesenji prvak, posle ubedljivog trijumfa nad Frozinoneom (5:1), sa dva boda više od Juventusa i Intera.

"Meni titula jesenjeg šampiona ne znači apsolutno ništa, to je samo statistika. S druge strane, s nama u trci su timovi koji imaju daleko veće iskustvo od nas. Ko je osvojio poslednja četiri šampionata? Od prvog dana pričam da je Juventus glavni favorit, a isto sam govorio i kada su bili 12. Jedini sam ovo konstantno pričao", rekao je Sari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve