Nova vest
Fudbal

Subota, 02.01.2016.

17:41

Jagodinci na 'Baba Jari' pred kraljem Gane

Ekipa Jagodine odigraće prijateljsku utakmicu sa najvećim klubom iz Gane Asante Kotoko, saopšteno je iz superligaša.

Izvor:

Autor:

Jagodinci na 'Baba Jari' pred kraljem Gane
fkjagodina.org.rs

.Asante Kotoko ugostiće prvi put jednu evropski tim na proslavi 80 godina od postojanja kluba, a fudbaleri Jagodine će po prvi put u svojoj istoriji odigrati utakmicu na afričkom kontinentu

Kako su najavili organizatori, utakmici će prisustvovati kralj Gane.

U jagodinskom superligašu su naveli da će sigurno jedna od zvezda utakmice biti i fudbaler Jagodine koji je rodjen u Gani - Kjeremeh Frensis, inače član reprezentacije do 20 godina.

"Zvali su me novinari iz Gane, ali i Srbije i preneli da se sprema fantastična atmosfera i da će stadion biti pun. Rekao sam da je Jagodina jedan od najvećih klubova u Srbiji i da sam za ovo kratko vreme mnogo napredovao i izgradio sebe kao igrača. Jako sam uzbuđen i srećan jer moj sadašnji klub Jagodina odlazi u Ganu da igra utakmicu protiv najvećeg kluba u našoj zemlji Asante Kotoka", rekao je Frensis.

On je rekao da ova utakmica neće biti ni malo laka za Kotoko, a da će za njega to biti veliki izazov da se pokaže u najboljem svetlu i da zaslužuje da igra u mladoj reprezentaciji svoje zemlje.

"Spremali smo se za utakmicu iako smo bili na pauzi posle prvenstva. Očekujem tešku utakmicu jer znam koliko je Kotoko veliki klub. Igrao sam protiv njih dok sam bio u Gani. Nadam se da Jagodina može da odigra dobru utakmicu i dodje do pozitivnog rezultata. Dobio sam informaciju iz moje zemlje od lokalnih novinara da će utakmici prisustvovati kralj, kao i predsednik Gane", rekao je Frensis.

Fudbaleri Jagodine doputovali su u subotu u Beograd, a potom su preko Istanbula otputovali u glavni grad Gane – Akru, pa u Kumasi gde se igra utakmica.

Utakmica na stadionu 'Baba Jara', kapaciteta 40.000 gladalaca, u gradu Kumasi počinje u nedelju u 16.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve