Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.12.2015.

21:29

Bekam Fjuriju: Bitnije je biti uzor, nego šampion

Proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam upozorio je sunarodnika Tajsona Fjurija da je bitnije biti dobar uzor, nego šampion.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Fjuri je prošlog meseca postao svetski šampion u teškoj kategoriji, pobedivši Vladimira Klička, ali se potom našao u središtu kontroverze zbog svojih stavova o ženama i homoseksualcima.

Mnogi su osudili stavove britanskog boksera, a preko 130.000 ljudi je potpisalo peticiju u kojoj se traži da on bude izostavljen iz liste za sportsku ličnost godine u izboru koji je organizovao BBC.

U svetu sporta, kada ste uspešni, to je velika stvar, ali je bitnije biti dobar uzor. Kada ste na vrhu, na najvišem stepeniku u svom sportu, biti uzor je mnogo važnije od svega ostalog. Fjuri je odradio dobar posao u ringu, a ostaje nam da se nadamo da će isti slučaj bit ii van njega”, istakao je Bekam.

Bekam se osvrnuo i na iskustvo, pošto je prošao put od toga da je isključen na Svetskom prvenstvu 1998. godine do junaka koji je odveo Englesku na Mundijal četiri godine kasnije.

Znao sam da sam morao da pognem glavu i vredno radi. Sve što se desilo 1998. godine želeo bih da nije. Mogao sam da odem drugim puten, ali sam srećom tako vaspitan, da vredno radim i znao sam šta moram da uradim u određenim situacijama”, naglasio je Bekam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve