Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.12.2015.

11:44

Ćurčić: Ja sam vojnik Saveza

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da ne želi da pojedinačno kritikuje igrače, već da su svi predvođeni njim krivci za veliki neuspeh.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Fudbal je kolektivni sport. Kada se utakmica izgubi, ne možemo tražiti individualne krivce, uvek smo svi zajedno krivi, a selektor naravno na prvom mestu. Sve je to relativno, mesec dana pre utakmice sa Češkom, u Albaniji, svi su bili zadovoljni njima. Reprezentacija treba da razmišlja samo timski i ne bih izdvajao igrače", rekao je Ćurčić.

Ćurčić je kazao da je spreman da vodi reprezentaciju i u narednom periodu, ali nije želeo da govori o imenima koja će se naći na spisku za sledeće okupljanje A selekcije.

"Čeka se odluka Izvršnog odbora, ali to je to. Ja sam vojnik Saveza, razmišljam samo o budućnosti reprezentacije i radim najbolje što mogu", naveo je selektor i dodao da svi igrači sa velikom željom i ambicijom čekaju narednu takmičarsku godinu.

On je kazao da mu podrška Fudbalskog saveza Srbije mnogo znači, kao i uvek.

Prema njegovim rečima, za reprezentaciju treba da igraju najbolji, ali i da ne beži od podmlađivanja tima.

"Sve treba analizirati, u svakom slučaju. I do sada smo podmladjivali reprezentaciju, nikada nismo bežali od toga, igrali su jednu od najbitnijih utakmica i Andrija Živković i Uroš Spajić i Darko Brašanac. Za reprezentaciju Srbije treba da igraju najbolji i oni koji budu najbolji u tom trenutku sigurno je da će biti na spisku", kazao je Ćurčić.

Ćurčić nije želeo da govori o imenima igrača koji će se naći na spisku za prijateljske utakmice u martu, pa ni o eventualnom povratku Nevena Subotića u reprezentaciju Srbije.

Kako je rekao, veliki hendikep za reprezentaciju Srbije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji biće izostanak Nemanje Matića zbog suspenzije.

On je naveo da se FSS žalio na odluku o Matićevoj suspenziji i da je optimista po tom pitanju.

"Videćemo šta će biti. Suvišno je pričati, Matić mnogo znači reprezentaciji i to je veliki hendikep", rekao je Ćurčić.

Selektor je čestitao Matiću na izboru za najboljeg srpskog igrača u 2015. godini, kao i Veljku Paunoviću, koji je najbolji trener.

Ćurčić je kazao da smatra da je komisija koja je o tome odlučivala izabrala najbolja rešenja i poželeo da naredne godine bude više kandidata.

"Nije lako kada se donose ovakve odluke i dobro je kada se pojavi više igrača i ima dilema. Podržavam odluku komisije, ona se bavila tim stvarima i uradila najbolju moguću analizu. Nadam se da će naši fudbaleri imati uspešnu 2016. godinu, kao što su pojedini imali 2015.", kazao je Ćurčić.

Srbija će narednu takmičarsku utakmicu odigrati tek u septembru sledeće godine, kada će se sastati sa Irskom na početku kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, dok će prethodno u nekoliko termina igrati prijateljske susrete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve