Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.12.2015.

19:31

Karadžić: Napravićemo malu UEFA u UEFA

Fudbalski savez Srbije ugostiće krajem januara najviše predstavnike 12 saveza iz regiona kako bi zauzeli zajednički stav povodom dešavanja u FIFA i UEFA.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Tu vest potvrdio je prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić.

“Krajem januara u Beograd će doći predsednici i generalni sekretari 12 saveza iz regiona. Mi smo im domaćini i zauzećemo neki stav po pitanju kadrovskih struktura u FIFA i UEFA”, rekao je Karadžić.

Mislim da ćemo za sada ići na to da svi kažu svoje mišljenje jer mi nismo više mala snaga, još ako nam dođu naši prijatelji Slovačka, Mađarska, Izrael, Litvanija i tako dalje, napravićemo malu UEFA u okviru UEFA i uticaćemo na odluke”, dodao je Karadžić.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) potresene su velikim skandalima o korupciji. Više visokih čelnika te dve organizacije je uhapšeno, a predsednici Sep Blater i Mišel Platini su suspendovani na po osam godina.

Prema Karadžićevim rečima, nije suština doći na vlast, već da se popravi narušeni ugled UEFA i FIFA. On je dodao da treba sačekati do odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani po pitanju suspenzije.

Vlast nije suština, niti dirigovanje, suština je da FIFA i UEFA, koje su najjače organizacije na svetu, dođu ponovo u normalan okvir života i poslovanja i svi koji su krivi za stanje koje je sada narušeno moraju da odgovaraju, ali princip nevinosti mora da traje do kraja. Svakodnevno dobijam neke dopise, pozivaju na bratstvo i jedinstvo, kao pokojni drug Tito. Potrebno je jedinstvo predsednika, da pronađemo najbolja rešenja. U to verujem”, rekao je prvi čovek FSS.

Karadžić je istakao da nije na njemu da ocenjuje da li ima kriminala kada je reč o skandalu u FIFA i UEFA.

“Možda ima i kriminala, neću u to da ulazim”, dodao je Karadžić.

Karadžić je istakao da su Platini i Blater pogrešili jer su počeli u javnost da iznose ‘prljav veš’ jedan o drugom.

Kao kada se u familiji posvađate sa ocem, majkom, ženom, pa izađe prljav veš napolje. Po meni je to glavni razlog. Njih dvojica su u velikom raskoraku poslednjih godinu dana i počeli su nezrelo, iako su zreli ljudi, da iznose neke činjenice, papire iz stola i tako dalje. Pa šta mislite kada bih ja počeo da izvlačim papire od prethodnog rukovodstva, a znate o kome se radi”, rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve