Nova vest
Fudbal

Subota, 19.12.2015.

20:06

Gigs vodio tim dok je Van Gal sedeo

Pomoćnik menadžera Mančester Junajteda Luja Van Gala Rajan Gigs praktično je obavljao posao holandskog stručnjaka tokom duela protiv Noriča.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

’Kanarinci’ su sa 2:1 slavili protiv Junajteda na „Old Trafordu“ i to je bila šesta utakmica zaredom u svim takmičenjima na kojoj ’Crveni đavoli’ nisu ostvarili pobedu.

Zbog tog poraza, Junajted će izgubiti mesto među četiri najbolja tima Premijer lige, a spekulacije oko budućnosti Van Gala već uveliko traju.

Bez sumnje, postupak legendarnog fudbalera Junajteda će pojačati spekulacije, ali se Gigs na taj način oglušio o Van Galova pravila oko toga kako treba voditi tim.

Velšanin je pred poslednjih 25 minuta sišao sa klupe, stao pored terena i pokušao da trgne svoje fudbalere, što mu nije pošlo za rukom. Van Gal je za to vreme sve što se dešava na terenu i van njega posmatrao sa klupe, što je samo dovelo do toga da mnogi pomisle da su mu dani odbrojani.

Uvek sam na klupi jer je moja filozofija da moramo da pripremimo igrače za utakmicu, a kada vičete pored terena, nikoga ne možete da dozovete tokom utakmice, posebno kada igramo na svom terenu“, rekao je Van Gal prošle godine.

Kao rezultat svega što se desilo u subotu uveče, spekulacije da bi od četvrtka slobodni Žoze Murinjo mogao da navrati do „Old Traforda“ su se pojačale, ali je izvesno da će i Gigs imati šta da kaže povodom toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve